Home » Politică » Alegeri parlamentare 2016. Guvern: PNL poate folosi ”toate elementele” Platformei România 100

Alegeri parlamentare 2016. Guvern: PNL poate folosi ”toate elementele” Platformei România 100

Octavian Palade / 28.10.2016, 11:39
Alegeri parlamentare 2016. Guvern: PNL poate folosi ”toate elementele” Platformei România 100

Noi vești legate de alegerile parlamentare din 2016. Guvernul, prin Biroul de presă, transmite că PNL poate folosi ”toate elementele” Platformei România 100, având în vedere că partidul susţine platforma şi îşi asumă principiile ei.

În campania pentru alegerile parlamentare din 2016, PNL poate folosi ”toate elementele” Platformei România 100, cu atât mai mult cu cât partidul susţine platforma şi îşi asumă principiile ei, transmite Biroul de presă al Guvernului, potrivit news.ro.

Întrebat dacă şi-a dat acordul pentru a-i fi folosită imaginea pe afişele liberalilor, premierul Dacian Cioloş spunea joi seară că nu aceptă ca PNL şi USR să îi folosească imaginea.

”Având în vedere că PNL susţine Platforma România 100 şi îşi asumă principiile ei, poate folosi toate elementele platformei, tot ce e acolo, în măsura în care intenţia este de a promova conţinutul acesteia”, se arată în comunicatul Biroului de presă al Guvernului.

Premierul Cioloş a declarat joi seară, la Realitatea TV, legat de alegerile parlamentare din 2016, că nu și-a dat acordul PNL şi USR să îi folosească imaginea, cu referire la afişele liberalilor apărute joi, şi a precizat că decizia sa nu înseamnă că nu susţine anumite idei şi valori, ci că şi-a luat angajamentul de a nu se implica în campanie.

„I-am rugat să nu folosească imaginea mea, i-am rugat pe amândoi, şi unii şi alţii (PNL şi USR – n.r.), tocmai pentru că am spus că nu vreau să dau mesaje ambigue oamenilor cărora le-am zis că nu voi participa la campania electorală. Nu pentru că nu aş vrea să susţin anumite idei sau valori, ci pentru mi-am luat un angajament”, a spus Cioloș.

PNL a pus în Bucureşti afişe electorale cu imaginea lui Dacian Cioloş, în care este menţionată Platforma propusă de el şi care îl prezintă ca fiind premierul susţinut de PNL. Gheorghe Falcă, șeful de campanie al PNL a declarat joi că liberalii şi-au asumat ”Platfoma România 100, care are un nume, un conţinut şi o poză”, iar desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier din partea liberalilor a fost votată în conducerea formaţiunii, cu acordul acestuia.

În Capitală au apărut mai multe afişe cu sigla Partidului Naţional Liberal, pe care se află imaginea prim-ministrului Dacian Cioloş. Pe afiș sunt scrise textele ”Platforma România 100”, ”Pentru o guvernare cinstită şi competentă” şi ”Dacian Cioloş-Prim-ministru”. De asemena, este menţionat site-ul www.RO100.RO.