Home » Politică » Alegeri parlamentare: scorul partidelor în Vrancea

Alegeri parlamentare: scorul partidelor în Vrancea

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 14:44
Alegeri parlamentare: scorul partidelor în Vrancea

În aceste alegeri parlamentare, PSD ar urma să conducă cele doua camere și în județul Vrancea. PNL este pe locul doi, iar locul trei va fi ales după redistribuire.

PSD Vrancea va avea trei mandate de deputaţi şi un mandat de senator, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie. PNL va avea un mandat de senator și unul de deputat, iar încă un mandat se va afla după redistribuire, anunță news.ro.

În urma votului pentru aceste alegeri parlamentare din 11 decembrie,  PSD Vrancea trimite în Camera Deputaţilor trei persoane: pe Angel Tâlvăr, care se află în Parlament din anul 2008, pe Dragoş Bârlădeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, şi pe Nicuşor Halici, fost prefect al judeţului.

PNL îș trimite la Camera Deputaților pe Ion Ştefan, candidatul PNL la Primăria Focşani și cel care la alegerile locale a anunțat că a câștigat, dar dupa renumărarea voturilor s-a dovedit că a pierdut.Primăria Focșani a fost câștigată de candidatul PSD Cristi Misăilă.

Al cincilea mandat de deputat va fi ocupat după redistribuire, probabil, de un al treilea partid dintre cele care au reuşit să treacă pragul electoral. Astfel, Virgil Petrea de la USR, Maricica Vrabie de la ALDE şi Neagu Murgu de la PMP sunt cei care-şi dispută ultimul loc disponibil de deputat de Vrancea. Totul depinde de redistribuire, însă conform algoritmului de calcul folosit la redistribuirea mandatelor, cel mai probabil, dintre cei trei cîştigător va fi Virgil Petrea, de la USR.

În Senat, din Vrancea vor merge Cristian Dumitrescu (PSD), parlamentar din anul 1992 şi Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea.