Home » Politică » Alegeri parlamentare: scorul partidelor în Buzău

Alegeri parlamentare: scorul partidelor în Buzău

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 11:33
Alegeri parlamentare: scorul partidelor în Buzău

În aceste alegeri parlamentare, PSD conduce și județul Buzău la cele două camere, iar PNL va obține mandate după redistribuiri.

După aceste alegeri parlamentare, în județul Buzău, PSD are petru mandate de deputat și două de senator. Printre aceștia se numără preşedintele filialei PSD, Marcel Ciolacu, care este şi secretar al Camerei Deputaţilor, şi purtătorul de cuvânt al filialei, Lucian Romaşcanu. PNL va primi mandate de parlamentari după redistribuire, informează news.ro.

Biroul Electoral Județean (BEJ) Buzău a distribuit în mod direct patru mandate de senator și două de deputat pentru PSD.

Deputații social-democrați vor fi: Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău şi secretar al Camerei Deputaţilor, Sorin Lazăr şi Ionela Dobrică, foşti subsecretari de stat în ANRP și Ministerul Telecomunicaţiilor, dar şi fostul viceprimar al municipiului Buzău Sebastian Radu.

În Senat vor intra Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD Buzău, şi Liliana Sbîrnea.

PNL nu s-a ales, deocamdată, cu niciun mandat de deputat sau senator, soarta acestora fiind decisă după redistribuiri.

Reiterăm că PSD a câștigat 36 de județe din țară, astfel încât a ajuns să primească peste 45% dintre voturile românilor. Aceste alegeri parlamentare au creat o prăpastie între partidele de stânga și cele de dreapta, diferența între ele fiind uriașă. PNL se află la peste 25% în spatele PSD la numărul de voturi.

Totuși, potrivit experților, acest lucru este benefic pentru crearea unei opoziții puternice.