Home » Politică » Alegeri parlamentare: scorul paridelor în Timiș

Alegeri parlamentare: scorul paridelor în Timiș

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 14:37
Alegeri parlamentare: scorul paridelor în Timiș

În aceste alegeri parlamentare, județul Timiș a fost câștigat de PSD, iar pe locul doi se află PNL. USR, ALDE și PMP au câștigat și ele mandate.

La aceste alegeri parlamentare, PSD a obţinut două mandate de senator şi patru de deputat, în judeţul Timiş, în timp ce PNL va avea un senator şi doi deputaţi, a anunţat joi Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Timiș, potrivit news.ro.

Pe următoarele locuri se afșă USR cu un senator şi un deputat, PMP cu un deputat şi ALDE cu un deputat.

Biroul Electoral Judeţean Timiş a atribuit joi, mandatele senatorilor şi deputaţilor, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Din partea PSD, senator va fi Eugen Dogariu care a fost  subprefect al judeţului Timiş și anterior a fost prefect de Timiş. Cel de-al doilea senator de Timiş din partea PSD este Adrian Diaconu care se află la al doilea mandat în Parlament. În urmă cu patru ani Diaconu a fost ales deputat din partea PP-DD Timiş, dar a trecut la PSD.

La Camera Deputaţilor, din partea PSD va merge Călin Dobra care în prezent este consilier judeţean. În mandatul anterior Dobra a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Alfred Simonis este cel de-al doilea deputat din partea PSD. El ocupă în prezent funcţia de consilier local al municipiului Timişoara, funcţie pe care a ocupat-o şi în mandatul trecut.

Consilierul judeţean Adrian Pau este cel de-al treilea deputat al PSD Timiş, iar cel de-al patrulea este Bianca Gavriliţă care în prezent este managerul Spitalului de Psihiatrie Jebel.

PNL Timiş va avea un senator, pe Alina Gorghiu care a candidat pentru prima dată în judeţul Timiş, în calitate de preşedinte naţional al PNL.

Camera Deputaților din partea PNL va reveni rectorului Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, actualul senator Ben Oni Ardelean şi Pavel Popescu, un tânăr care locuia în Norvegia şi care s-a implicat în salvarea unor tineri răniţi în Colectiv.

Din partea USR, la Senat merge Nicu Fălcoi, iar la Camera Deputaţilor fostul consilier al premierului Dacian Cioloş, Cătălin Drulă.

PMP va fi reprezentat la Camera Deputaților de Cornel Sămărtinean, aflat la al doilea mandat, iar ALDE de Marian Cucşa, care acum ocupă funcţia de preşedinte al ALDE Timiş.