Home » Politică » Alegeri parlamentare: Dragnea și Kelemen Hunor au avut o întâlnire

Alegeri parlamentare: Dragnea și Kelemen Hunor au avut o întâlnire

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 17:40
Alegeri parlamentare: Dragnea și Kelemen Hunor au avut o întâlnire

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a discutat cu  liderul UDMR, Kelemn Hunor, în urma acestor alegeri parlamentare, subiectul guvernării comune fiind evitat.

În urma acestor alegeri parlamentare s-a vehiculat că PSD și ALDE se vor uni pentru guvernare și cu UDMR, însă, duminică noaptea, Liviu Dragnea a spus că o astfel de decizie trebuie discutată cu toți membrii PSD și ALDE, scrie news.ro.

Întrebat despre o colaborare cu UDMR, Liviu Dragnea a spus: „Cred că va intra (n. red- în Parlament) şi cred că va intra cu peste 6%, cel puţin aşa sunt semnele. Vorbim mai întâi în partid, după care vorbim cu colegii de la ALDE şi împreună stabilim calea de urmat. Nu avem de gând să facem alianţă cu PNL, USR sau cu PMP-ul”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că partidul său caută parteneri pentru a pune în aplicare programul politic al formaţiunii.

„Am făcut o analiză scurtă despre rezultatele alegerilor în ceea ce ne priveşte (…) şi noi considerăm că rezultatul nostru este un rezultat corect şi un rezultat la care după foarte mulţi ani am aşteptat. Am spus că în continuare pentru noi este important să găsim parteneri în Parlament, în noua configuraţie a Parlamentului, parteneri în dorinţa de a pune în aplicare cele mai importante elemente din programul nostru polici”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a ţinut să precizeze că membrii Uniunii „nu caută fotolii ministeriale, funcţii”, ci parteneri pentru a aplica dezideratele minorităţii maghiare, în special în privinţa reformei constituţionale, a reformei administraţiei publice şi a reformei educaţionale.