Home » Politică » Alina Gorghiu: PNL se descurcă în opoziție ca peștele în apă

Alina Gorghiu: PNL se descurcă în opoziție ca peștele în apă

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 14:16
Alina Gorghiu: PNL se descurcă în opoziție ca peștele în apă

Fostul lider al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că PNL a demonstrat de-a lungul timpului că se descurcă precum ”peştele în apă” în opoziţie.

Prezentă, marți, în Parlament, pentru prima ședință a noului legislativ, Alina Gorghiu a declarat că Partidul Naţional Liberal (PNL) a demonstrat de-a lungul timpului că se descurcă precum ”peştele în apă” în opoziţie şi ”poate fi o perioadă de reviriment foarte bună”, afirmând, totodată, că îi e greu să creadă că preşedintele Klaus Iohannis ar putea nominaliza un premier de dreapta, scrie news.ro.

”În opoziţie sau discuţia despre opoziţie trebuie purtată la modul serios, indiferent de ce parteneri ai în opoziţie. Cred că în momentul acesta trebuie să ne gândim la cum se face opoziţie, iar PNL, în istorie, a demonstrat că se descurcă ca peştele în apă în opoziţie şi poate fi o perioadă de reviriment foarte bună”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a arătat că PSD este acum ”pe un val de încredere”, precizând că foarte curând promisiunle social-democraţilor se vor dovedi a fi ”unele fanteziste”.

”Electoratul din România a crezut în nişte promisiuni care se vor demonstra destul de repede a fi unele fanteziste. Trebuie să avem răbdare însă şi înţelepciunea să credem că momentele dificile întotdeauna sunt urmate de momente fericite. Asta e viaţa în politică, ăsta e ciclul”, a punctat fostul lider al liberalilor.

Alina Gorghiu a fost întrebată dacă este posibil ca Iohannis să numească un prim-ministru de dreapta, iar aceasta a spus că îi e greu să creadă acest lucru.

”Nu ştiu ce va face preşedintele. Eu sunt într-un moment de cugetare. Asta înseamnă că exist. Dar voi face un pas înapoi tocmai pentru a vedea mult mai limpede şi mai clar tabloul general. Nu cred că e momentul, dar e o observaţie personală, mi-e greu să cred că preşedintele poate da mandatul unui prim-ministru din partea dreptei. Momentan nu s-a decis mandatul cu care delegaţia va merge la Cotroceni”, a arătat Gorghiu.