Home » Politică » Alina Gorghiu ia în calcul posibilitatea ca Dacian Cioloș să devină președintele PNL

Alina Gorghiu ia în calcul posibilitatea ca Dacian Cioloș să devină președintele PNL

George Stanciu / 06.12.2016, 15:49
Alina Gorghiu ia în calcul posibilitatea ca Dacian Cioloș să devină președintele PNL

Liderul liberalilor, Alina Gorghiu, a discutat, marţi, despre posibilitatea ca Dacian Cioloş să devină președinte al PNL. Aceasta este de părere că întâi, premierul ar trebui să devină membru al partidului. Totodată aceasta a menționat din nou hotărârea ca PNL să nu formeze o majoritate de guvernare cu PSD sau PMP, afirmând, totuşi, că o parte din ALDE ar vrea să vină alături de liberali.

Întrebată dacă l-ar vedea pe Cioloş în postura de președinte al PNL, Gorghiu a răspuns că doar un membru de partid poate să devină liderul unei formațiuni.

”În momentul acesta, statutul e foarte limpede şi legea partidelor e foarte limpede: doar un membru de partid poate deveni preşedinte al partidului. Congresul va fi în 2017, după alegerile generale (…), dacă Dacian Cioloş va dori să se înscrie în PNL, ceea ce ar fi un lucru de dorit de mine cel puţin, dar sunt convinsă că şi de colegii mei, vom vedea atunci”, a precizat Alina Gorghiu, citată de news.ro.

Ea a adăugat că este mulţumită de parteneriatul cu Cioloş şi că ar dori ca, după alegeri, prim-ministrul să se alăture PNL.

”Eu sunt mulţumită de parteneriatul cu el (Dacian Cioloş – n.r.), PNL are un parteneriat onest, are un parteneriat cinstit cu el. Mi-aş dori însă, şi asta n-am ascuns-o în ultima vreme, mi-aş dori să facă pasul înspre PNL după alegerile parlamentare şi să instituţionalizăm acest parteneriat”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a discutat și despre viitoarele posibile ”alianţe politice”, și a precizat că partidul său nu va face alianțe, ci doar ”majorităţi parlamentare”. Aceasta și-a exprimat opinia, considerând că viitorul Legislativ va fi compus doar din PNL, PSD, USR, UDMR şi minorităţile.

De asemenea, Alina Gorghiu a reiterat decizia ca formaţiunea pe care o conduce să nu facă o majoritate parlamentară cu PSD, nici în varianta cu Cioloş prim-ministru.

”Domnul Cioloş a fost primul care a spus că nu se vede guvernând, nu se vede premier într-un guvern cu PSD, nu are o compatibilitate cu acest partid. Pentru noi, nu există posibilitatea unui guvern cu PSD, ferească Dumnezeu”, a precizat Gorghiu. Ea a respins şi varianta preluării unor parlamentari social-democraţi în PNL după alegeri. ”Nu am nevoie de parlamentari PSD ca să fac majoritate. Exclud orice dialog cu parlamentari PSD”, s-a exprimat preşedintele PNL.