Home » Politică » Alina Gorghiu: Punctul care unește PNL și USR este propunerea de prim-ministru

Alina Gorghiu: Punctul care unește PNL și USR este propunerea de prim-ministru

George Stanciu / 07.12.2016, 15:17
Alina Gorghiu: Punctul care unește PNL și USR este propunerea de prim-ministru

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, miercuri, la Adevărul Live, că nu există niciun fel de relaţie între PNL şi USR, susținând că nu au existat discuții cu privire la o alianţă politică între cele două partide, nici pre-electorală, nici post-electorală, singurul punct care unește partidele fiind propunerea de prim-ministru.

”Nu există niciun fel de relaţie între PNL şi USR. Vorbim despre un partid care e înfiinţat de 6 luni, vorbim de o structură care a impulsionat nevoia de reformă în viaţa politică, dar e un partid care va trebui să confirme. Nu ştiu care va fi parcursul lui în Parlament, îmi doresc să intre în Parlament pentru că reprezintă un anumit electorat care probabil nu se mai regăseşte în partidele tradiţionale. Nu am vorbit nici noi şi nici ei despre o alianţă politică la nivelul Parlamentului, nici preelectorală, nici postelectorală, ci punctul care ne uneşte este propunerea de prim-ministru. Vom vedea după alegeri la ce formule de discuţii se va ajunge cu cei din USR şi evident că îmi doresc un Cabinet cu Dacian Cioloş prim-ministru, cu susţinerea parlamentară a unui spectru cât mai larg”, a afirmat Alina Gorghiu, citată de news.ro.

Alina Gorghiu a discutat și despre o posibilă alianţă cu Partidul Mişcarea Populară. Potrivit opiniei sale, Traian Băsescu nu va intra în Parlament, ”dar dacă intră în Parlament este o variantă de nefrecventat de PNL”.

Alina Gorghiu a mai spus că preferă să facă parte din opoziție decât să guverneze alături de PSD, o astfel de variantă fiind complet exclusă de către gruparea liberală.