Home » Politică » Amânarea eliminării unor taxe: ministrul Muncii spune ca PSD să își asume abrogarea

Amânarea eliminării unor taxe: ministrul Muncii spune ca PSD să își asume abrogarea

Sebastian Rotaru / 13.12.2016, 19:02
Amânarea eliminării unor taxe: ministrul Muncii spune ca PSD să își asume abrogarea

Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, spune despre amânarea eliminării unor taxe că PSD „trebuie să îşi asume singuri prorogarea, ca să înţeleagă lumea cum e cu gardul şi leopardul!”.

„Incredibil, dar adevărat – PSD începe abia acum să se gândească cum sa pună în practică promisiunile electorale – aflăm că de fapt vor să modifice Codul Fiscal şi să nu mai scadă taxele aşa cum ei înşişi au decis în urmă cu un an. Unde scria asta în Programul lor de guvernare? Cum rămâne cu minciuna prin omisiune? Cum rămâne cu siguranţa de până acum că erau bani pentru toate promisiunile? Pentru aşa ceva trebuie să îşi asume singuri prorogarea! Să înţeleagă lumea cum e cu gardul şi leopardul!”, scrie, pe Facebook, ministrul Muncii, potrivit news.ro.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că a vorbit la telefon cu premierul Dacian Cioloş, căruia i-a cerut să amânarea eliminării unor taxe fiscale care, potrivit actualului Cod Fiscal, ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2017.  Dragnea a argumentat amânarea eliminării celor două taxe prin nevoia de a negocia cu companiile.

„De asemenea, am făcut solicitări în ceea ce priveşte patru prevederi din Codul Fiscal care a rămas să intre în vigoare de la 1 ianuarie, şi asta tot în sensul programului nostru de guvernare prezentat în campania electorală, pe care îl vom urma cu stricteţe, şi anume legat de cota TVA general – noi am spus că vrem şi intenţionăm să reducem cota TVA de la 20 % la 18%, începând cu 1 ianuarie 2018, pentru că reducerea cu 1% în acest an nu produce efecte. În ceea ce priveşte acciza la carburanţi, suntem în situaţia în care la nivel mondial preţul petrolului e la un minim istoric, în schimb la pompă preţul în România este cel mai mare, dacă nu printre cele mai mari din UE, şi mă refer la preţul de bază  – cel la care se adaugă accizele. În acelaşi timp, taxa pe construcţiile speciale şi în ceea ce priveşte acciza – numai după ce vom avea o discutie cu Consiliul Concurenţei şi cu companiile care furnizează carburanţi, să ne asigurăm că o reducere accizei, aşa cum am prevăzut-o noi, cu 6%, are ca efect direct reducerea preţului la pompă pentru cetăţeni. (…) În  ce priveşte taxa pe stâlp, vrem să ne asigurăm că o reducere a acestei taxe, eliminarea ei de fapt, se reflectă în preţurile respective, nu contribuie la majorarea profitului care părăseşte România”, spune Dragnea.