Home » Politică » Angajații Oil Terminal cer demisia Ministrului Energiei

Angajații Oil Terminal cer demisia Ministrului Energiei

George Stanciu / 06.10.2016, 16:07
Angajații Oil Terminal cer demisia Ministrului Energiei

Mai bine 100 de angajați ai companiei Oil Terminal au luat parte a un protest, joi, în faţa Prefecturii Constanţa. Aceștia solicită demisia lui Victor Grigorescu, ministrul Energiei, pe care salariații îl acuză de favorizarea acţionarilor minoritari ai companiei, în defavoarea statului. Angajații sunt de părere  că se încearcă distrugerea companiei.

Oamenii s-au adunat, joi dimineață, în faţa Prefecturii, având mai multe pancarte pe care scria: “Noi nu suntem numere, noi suntem muncitori”, “Guvernanţi, gândiţi-vă la oameni”, “Nu lichidaţi Oil Terminal” și“Fără oameni nu se poate”, cerând demisia ministrului Energiei, dar și pe cea a Guvernului.

“Vor să distrugă acest Oil Terminal. Acest individ de la Fondul Proprietatea este cel care acum un an de zile a venit cu un program de restructurare a 300 de salariaţi din cadrul companiei”, afirmă liderul de sindicat de la Cartel Alfa.

Ion Caraignat, liderul sindicatului Cartel Alfa Constanţa, transmite că ministrul Energiei este părtinitor cu acționarii minoritari în loc să țină cu statul.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

“Acum două săptămâni a fost o Adunare Generală în compania Oil Terminal în cadrul căreia sindicatul a informat că ministrul Energiei, căruia astăzi (joi n.r.) îi cerem demisia, nu înţelege că demersurile pe care le face, în loc să ţină cu statul, ţine cu acţionarii minoritari. Actualul Consiliu de Administraţie şi managementul de acolo au obţinut acte de proprietate pe două terenuri şi în acest sens trebuie, conform legii, să se majoreze capitalul social”, susține Carangiat.

Oil Terminal SA Constanţa este cel mai mare operator maritim, specializat în transportul produselor petroliere, petrochimice lichide, al țițeiului şi a altor produse şi materii prime pregătite pentru import/exportul şi tranzit.

Societatea a luat ființă în anul 1898, fiind denumită Steaua Română, iar până în 1990 a avut mai multe nume. La sfârşitul anului 1900, printr-o hotărâre de Guvern, a fost creată societatea Oil Terminal SA Constanţa, aceasta fiind organizată ca o societate pe acțiuni cu capital majoritar de stat.

Ministerul Energiei deţine aproximativ 60% din acţiunile companiei, 34% aparțin unor persoane juridice şi fizice, iar Fondul Proprietatea are în proprietate şase procente.

Sursă imagine: www.mondonews.ro