Home » Politică » Angela Merkel este dispusă la dialog cu Putin în problema Ucrainei

Angela Merkel este dispusă la dialog cu Putin în problema Ucrainei

George Stanciu / 17.10.2016, 14:15
Angela Merkel este dispusă la dialog cu Putin în problema Ucrainei

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, susține este dispusă să aibă discuții cu președintele rus Vladimir Putin cu privire la situația din Ucraina. Încă nu a fost aleasă o dată pentru o astfel de dezbatere, a transmis Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

“Rămâne valabil faptul că (Angela Merkel – n.r.) (…) este pregătită pentru o astfel de întâlnire, dacă apare oportunitatea pentru progres, dacă putem face progrese în implementarea Acordului de la Minsk, în interesul oamenilor din estul Ucrainei”, afirmă Seibert.

„Nu pot anunţa acum o dată”, a adăugat el în cadrul unei conferințe de presă. cu privire la dorința transmisă de Angela Merkel

Acordul de la Minsk semnat în februarie 2015 de Ucraina, Rusia, Franța şi Germania a încheiat capitolul luptelor majore din regiune, dar conflictele sporadice încă fac victime, iar procesul de rezolvare politică a conflictului a ajuns într-un punct mort de luni bune, fără să apară vreun progres, arată news.ro.

ONU arată că mai bine 9.600 de persoane și-au pierdut viața în războiul ce se desfășoară în estul Ucrainei începând cu luna aprilie 2014.

În urmă cu o săptămână, președintele Franței,  Francois Hollande a criticat faptul că se fac „progrese prea lente” în ceea ce privește rezolvarea crizei din Ucraina şi s-a declarat „pregătit în orice moment” să prezideze un summit „în format Normandia”, care să reunească liderii francez, rus, german şi ucrainean, în vederea soluționării conflictului din estul țării.

Iniţial, reuniunea trebuia să fie unul dintre momentele cheie ale vizitei lui Vladimir Putin de la Paris, vizită prevăzută pentru data de 19 octombrie. Dosarul sirian și divergențele legate de acest subiect au condus, însă, la anularea acestei vizite a liderului de la Kremlin.

Sursă imagine: www.businessinsider.com