Home » Politică » Băsescu: filmul SF ”Onestitatea lui Cioloș” rulează în România

Băsescu: filmul SF ”Onestitatea lui Cioloș” rulează în România

George Stanciu / 19.10.2016, 14:22
Băsescu: filmul SF ”Onestitatea lui Cioloș” rulează în România

Traian Băsescu, președintele PMP, comentează, într-o postare pe Facebook, că imaginea de om onest a prim-ministrului Cioloș este ”un film SF”, fostul președinte reproşându-i lui Cioloş că păstrează în Guvern miniştri cu probleme de credibilitate şi că joacă la două capete, urmărind să-şi păstreze postul şi după alegerile parlamentare, indiferent de câștigătorul din decembrie. 

”În România rulează filmul SF «Onestitatea lui Cioloş»! Moţiune simplă împotriva Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru neplata la timp a subvenţiilor către agricultori. Moţiunea este adoptată de Parlament, dar «onestul» Dacian Cioloş stabileşte că ministrul rămâne în guvern. Moţiune simplă împotriva Ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Moţiunea este adoptată de Parlament, dar «onestul» Dacian Cioloş stabileşte că Raluca Prună (care a minţit la CEDO, pentru care drepturile fundamentale sunt un moft şi care nici până astăzi n-a răspuns public dacă a fost angajată al unui serviciu secret) rămâne în guvern”, comentează Traian Băsescu pe Facebook.

El îl critică pe ”onestul” Dacian Cioloş pentru că îl menține în Guvern pe Vlad Voiculescu, despre care Băsescu afirmă că are rude implicate în piaţa medicamentelor, dar și pe ministrul Energiei, Victor Grigorescu, deşi acesta este suspectat de spălare de bani printr-un site pirat.

Pe această listă de adaugă și ministrul Economiei, Costin Borc care ”batjocoreşte pur şi simplu producătorii români de alimente la expoziţia SIAL de la Paris sau la târgul de turism de la Dubai. Pentru «onestul» Dacian Cioloş nu este nici o problemă umilirea firmelor româneşti, ministrul este bun în funcţie”, conform fostului președinte.

Băsescu se leagă de Cioloș și vizavi de modalitatea de achiziție pentru Cumințenia Pământului, pe care premierul o vede ca pe un succes, cu toate că a fost un eșec.

Faptul că Cioloş a creat o plaformă neutră politic și că așteaptă să vadă câștigătorul alegerilor îl transformă tot într-o persoană fără onestitate, conform lui Băsescu. ”Dacă vor câştiga liberalii biata Alinuţa (Alina Gorghiu – n.red.) îl va face premier, dacă va câştga PSD se va ocupa Iohannis şi Codruţa (Kövesi – n.red.) să-l convingă pe Dragnea că platforma de principii a «onestului» Dacian Cioloş este la fel de bună şi pentru socialişti, dar că nu poate fi implementată decât de un om «onest» ca Dacian Cioloş reinstalat la Palatul Victoria”, concluzionează Traian Băsescu, citat de news.ro.