Home » Politică » Cioloș: Democrația noastră, încă tânără, are nevoie de principii și valori de bun simț

Cioloș: Democrația noastră, încă tânără, are nevoie de principii și valori de bun simț

George Stanciu / 09.11.2016, 16:49
Cioloș: Democrația noastră, încă tânără, are nevoie de principii și valori de bun simț

Premierul Dacian Cioloș a susținut, miercuri, la dezbaterea ”Programul USR în dialog cu Platforma România 100” că democrația românească are nevoie, pentru a deveni mai credibilă, de partide politice care să fie înrădăcinate în principii şi valori ca bunul simț, onestitate şi profesionalism. Astfel, li se va putea dovedi oamenilor că se poate face şi politică onestă, în interesul lor.

”Cred că democraţia noastră, încă tânără, are nevoie pentru a fi credibilizată, de partide politice care să fie înrădăcinate în aceste principii şi valori de bun simţ, de onestitate, de profesionalism pentru a putea dovedi oamenilor că se poate face şi politică onestă, în interesul oamenilor în România şi că democraţia este un sistem în care nu doar trebuie să credem, dar care să ne permită să ne dezvoltăm”, este de părere premierul Dacian Cioloș.

El a mai adăugat că platforma România100 s-a născut din dorința de a sintetiza în câteva principii, elementele ce ar trebui să fie temelia oricăror guvernări.

”Eu am spus de la începutul mandatului că un an este prea scurt pentru a veni cu reforme profunde şi a duce la capăt, mai ales, reforme profunde, dar un an e şi prea lung pentru a ne ocupa doar de guvernarea curentă şi atunci a trebuit să combinăm cele două lucruri. Dorinţa mea, dincolo de orice proiect personal sau nu, ar fi ca această experienţă acumulată cu oameni minunaţi care fiecare a făcut maximum din ce a putut în această perioadă în Guvern, această experienţă acumulată în acest an să poată să fie utilizată, să poată să fie valorificată în proiecte de guvernare pentru perioada următoare. Din această dorinţă s-a născut şi această platformă România 100, de a sintetiza cumva în câteva principii ceea ce ar trebui din punctul meu de vedere să stea la baza oricăror guvernări”, a arătat premierul, conform news.ro.

El a accentuat faptul că stabilirea acestor principii nu este legată de persoana sa, ci că ele trebuie să reprezinte baza unor programe de guvernare.

”Vă spun cu toată sinceritatea, nu e vorba atât de persoana mea legat de viitor, cât e vorba de ceea ce am putut să acumulez în această perioadă. De aceea am pus acele principii care să fie dezbătute, care să stea la baza unor programe de guvernare care sunt reponsabilitatea partidelor politice care participă în alegeri, programe de guvernare, care din punctul meu de vedere, pentru a nu mai fi populiste, pentru a nu mai fi enunţuri doar şi declaraţii cu cifre şi cu promisiuni să aibă la bază şi să prindă rădăcini în câteva principii şi valori”, a concluzionat Cioloș.