Home » Politică » Consultări cu Iohannis: ce spune Kelemen Hunor despre legea persoanelor condamnate

Consultări cu Iohannis: ce spune Kelemen Hunor despre legea persoanelor condamnate

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 17:30
Consultări cu Iohannis: ce spune Kelemen Hunor despre legea persoanelor condamnate

După ce a fost la consultări cu Iohannis, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că există o lege care ar trebui respectată.

După aceste consultări cu Iohannis, programate miercuri, și unde trebuiau să meargă toate partidele care au obținut minim 5% din voturi la alegerile de duminică, liderul UDMR a spus că legea care interzice persoanelor condamnate penal să fie membri ai Guvernului trebuie respectată, anunță news.ro.

”Daca vă referiţi la legea din 2001 referitoare la cine poate să facă parte din Guvern, sigur, ea trebuie respecată, nu poate fi pusă în paranteză nicio lege (…) Legea trebuie respectată, nu poate fi ocolită de nimeni”, a declarat preşedintele UDMR.

Acesta a mai spus că numeroase legi care se adresează protecției minorităților din România, nu se respectă.

”Dar aşa ar trebui respectată şi legea învăţământului, care nu este respectată şi nimeni nu păţeşte nimic. Aşa ar trebui respectate şi celelalte legi care nu sunt respectate în România şi nimeni nu vorbeşte despre aceste aspecte, inclusiv legea privind folosirea limbii materne. Toate legile sunt obligatorii. Nu sunt unele mai facultative şi altele mai obligatorii”, a precizat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a fost întrebat dacă ar susține un Guvern PSD, acesta a zis că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis acest aspect, deoarece nu există, încă, o propunere de prim-ministru.

PSD și ALDE, partidele care au anunțat că vor face alianță pentru guvernare, nu au dorit să participe la consultări cu Iohannis, deoarece, justifică acestea, doresc „respectarea Constituției”, iar cât actualul Guvern este în funcțiune, aceștia nu vor merge la discuții.