Home » Politică » Consultări la Cotroceni: PSD își anunță propunerea de premier

Consultări la Cotroceni: PSD își anunță propunerea de premier

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 09:30
Consultări la Cotroceni: PSD își anunță propunerea de premier

PSD și ALDE vor merge, miercui, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu președintele Klaus Iohannis și îi vor propune numele viitorului premier.

Liviu Dragnea şi Călin Popescu- Tăriceanu s-au înţeles deja ca premierul pe care îl vor propune şefului statului să fie membru PSD. Deocamdată nu s-a rostit încă niciun nume. Miercuri, cele două partide sunt așteptate la aceste consultări la Cotroceni, informează Digi24.

Programul acestor consultări la Cotroceni va începe la ora 11:00 cu PSD și ALDE, la ora 12:30 continuă cu PNL, la ora 14:00 cu USR și se încheie la ora 15:00 cu UDMR.

Potrivit unor informații apărute ieri în presă, numele vehiculat al viitorului prim-ministru era cel al prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu.

Întrebat dacă acesta este propunerea PSD, Liviu Dragnea a spus că viitorul candidat va fi unul propus de social-democrați și susținut de ALDE.

„Am văzut multe guverne făcute, dar candidatul pentru funcția de premier va fi propus de PSD, susținut de ALDE. Putem vota guvernul săptămâna viitoare, ca cel mai târziu între 12 și 15 ianuarie bugetul să fie aprobat în Parlament. E extrem de important pentru toată țara”, a răspuns Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, UDMR a anunțat că nu semnează protocolul cu PSD şi ALDE, înainte a şti pe cine vor propune cele două partide pentru funcţia de premier al României. Liderul UDMR spune că nu se grăbeşte şi aşteaptă o nouă rundă de discuţii cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu- Tăriceanu.

Trebuie să cunoaștem și persoana viitorului premier. S-ar putea să fie o propunere de prim-ministru cu care eu nu pot să fiu de acord din varii motive. Și e un element important. Și s-ar putea să spună că în programul de guvernare nu facem nicio trimitere la cetățenii diferitelor grupuri etnice. Totuși, un protocol e o acțiune și o perspectivă pentru toți cei care se implică într-o astfel de colaborare”, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor.