Home » Politică » DNA face percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca

DNA face percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca

George Stanciu / 10.10.2016, 14:02
DNA face percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca

Perchezițiile pe care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) le efectuează luni, la Primăria Cluj Napoca, sunt legate de finanțarea campaniei electorale a viceprimarului Horváth Anna.

”Este o anchetă în curs de cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale la care am candidat pentru Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanţarea campaniei şi activitatea mea administrativă şi din cadrul instituţiei. Acum, în acest moment, nu am nicio calitate în acest dosar. Se fac demersuri”, a afirmat Horváth Anna, în vreme ce procurorii DNA examinau o serie de documente aflate în biroul acesteia.

Procurorii au percheziționat și domiciliul viceprimarului, de unde, au fost preluate o serie de agende personale, dar și documente; calculatorul personal a fost, de asemenea, examinat, relatează news.ro.

”Nu pot da detalii despre documentele care se ridică. Au fost percheziţii şi la mine acasă şi la biroul de viceprimar şi presupun că şi la alte direcții. Au fost şi acasă la mine şi au ridicat mai multe agende personale şi au percheziţionat calculatorul. Am agende din ultimii trei ani pe care le-am pus la dispoziţie. […] Toate finanţările sunt ştiute la partid”, a mai adăugat viceprimarul.

Horváth Anna susține că se consideră nevinovată şi că va merge la sediul DNA pentru a fi audiată.

”Eu, de patru ani şi jumătate, de când lucrez în administraţia publică, am încercat din răsputeri să respect legea. Dacă se constată altceva, dacă se găsesc indicii, atunci voi sta la dispoziţia organelor de cercetare”, susține viceprimarul.

Horváth Anna a transmis un mesaj și prin intermediul Facebook, afirmând că percheziții DNA s-au făcut și la adresele a doi dintre consilierii săi personali.

 

Luni dimineaţă, procurorii DNA au descins şi la Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, unde, conform unor surse, au consultat o serie de documente timp de aproximativ 30 de minute.

Potrivit unui comunicat de presă venit de la Direcția Națională Anticorupție Cluj, anchetatorii fac cercetări vizavi de o serie de infracţiuni de corupţie ce datează din intervalul 2014 -2016.

”În cursul dimineţii de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în nouă locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care două locaţii situate în incinta aceleiaşi instituţii publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice şi sediul unei persoane juridice”, transmite DNA.

Anchetatorii nu oferit și alte informaţii momentan, susținând  că vor oferi mai multe detalii ”când împrejurările vor permite”.

Sursă imagine: www.jurnalul.ro