Home » Politică » Dragnea: funcția de șef de partid și de prim-ministru este o încărcătură prea mare

Dragnea: funcția de șef de partid și de prim-ministru este o încărcătură prea mare

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 17:08
Dragnea: funcția de șef de partid și de prim-ministru este o încărcătură prea mare

Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că „funcţia de preşedinte de partid şi funcţia de prim-ministru deţinută de un singur om reprezintă o încărcătură foarte mare”.

Dragnea a mai spus că, atâta timp cât Legea 90/2001 va fi în vigoare, lui îi va fi foarte greu, social-democraţii căutând în prezent o posibilitate legală în acest sens, anunșă news.ro.

”Funcţia de preşedinte de partid şi funcţia de prim-ministru deţinută de un singur om reprezintă o încărcătură foarte mare. Din acest motiv, dacă vreodată se va mai ajunge la această situaţie, partidul şi cel care este în funcţia de preşedinte trebuie să cumpănească foarte bine dacă e corect sau nu, dacă este eficient sau nu, dacă este periculos sau nu. Lucru care se va şi întâmpla în perioada următoare”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Dragnea a mai spus, referitor la legea 90/2001, că social-democraţii caută o posibilitate legală care să îi permită să fie premier.

”Legea 90 are o prevedere din punctul meu de vedere profund neconstituţională pentru că de fapt se vorbeşte despre abolirea unui drept fundamental, dreptul de a fi ales. Atât timp cât acea lege e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Sau cel puţin până acum nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi. Mai căutăm. Până când o să mergem la consultări (cu preşedintele Klaus Iohannis – n.r.) o să văd dacă există vreo posibilitate legală sau nu. Cât e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Nu am găsit o cale să cred că se poate depăşi. O să văd dacă există o posibilitate legală sau nu”, a subliniat Liviu Dragnea.

Dragnea se află, vineri, la Alexandria, în județul Teleorman, pentru a primi certificatul de deputat de la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Teleorman.