Home » Politică » Dragnea: dacă vreun membru PSD acceptă o altă propunere de premier, va fi exclus din partid

Dragnea: dacă vreun membru PSD acceptă o altă propunere de premier, va fi exclus din partid

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 15:44
Dragnea: dacă vreun membru PSD acceptă o altă propunere de premier, va fi exclus din partid

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, după decizia lui Iohannis de a respinge propunerea de premier, că dacă vreun lider sau membru PSD va accepta o altă propunere de premier a preşedintelui, acesta va fi exclus din PSD.

Liviu Dragnea a spus foarte clar că orice membru sau lider PSD care acceptă o altă propunere de premier al României va fi exclus ”imediat” din partid, notează news.ro

Întrebat dacă şeful statului va desemna un alt membru PSD pentru funcţia de premier, Liviu Dragnea a spus: ”Dacă vreun lider din PSD sau vreun membru din PSD va accepta propunerea preşedintelui, va fi exclus imediat din partid”.

Chestionat în continuare dacă se pune problema de o eventuala suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, Dragnea a spus că, deocamdată, semnele sunt bune din partea şefului statului.

”Aşteptăm să vedem ce propunere face. Dacă o va numi pe doamna Shhaideh, nu are sens o astfel de discuţie. Deocamdată, sunt semne bune”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în zilele următoare va avea discuţii în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele, iar ”desemnarea va avea loc după Crăciun”.

„Consultările s-au încheiat, după două zile. (…) Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de premier. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament, formată de PSD, ALDE şi UDMR”, a spus şeful statului, după terminarea consultărilor.

Iohannis a afirmat că desemnarea premierului va fi făcută după Crăciun și a urat românilor „Sărbători fericite”.

„În zilele următoare voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”, a afirmat preşedintele.