Home » Politică » Elena Udrea dorește să candideze independent la alegeri

Elena Udrea dorește să candideze independent la alegeri

George Stanciu / 06.10.2016, 15:37
Elena Udrea dorește să candideze independent la alegeri

Elena Udrea a scris, pe Facebook, motivele care au făcut-o să ia decizia de a candida ca independentă pentru un mandat de parlamentar, afirmând că, deşi după ieșirea arestul preventiv era sigură de decizia de a se retrage din viața politică, a continuat să fie făcută o țintă de către „sistem în strategia lui de a acapara total puterea după alegerile din decembrie 2016”. Ea afirmă că va candida pentru un mandat pentru funcția de deputat la București.

”Am decis să candidez. După ce am ieşit din arestul preventiv, am decis că nimic nu merită să o văd pe mama la vorbitor plângând, să îi fac pe cei apropiaţi să sufere. Aşa că am decis să părăsesc politica, să mă ocup de viaţă personală, să îmi fac o familie cu copii şi să îmi rezolv problemele din justiţie. Dar Sistemul, aşa cum l-a definit Traian Băsescu, a continuat să mă facă ţintă, în strategia lui de a acapara total puterea după alegerile din decembrie 2016”, a transmis Udrea, pe Facebook.

Ea afirmă că cel mai recent dosar în care este suspectă şi care vizează campania electorală din 2009 pentru Referendum ”arată clar că Sistemul se implică total în campania electorală”.

”Scopul acestui dosar este afectarea imaginii fostului preşedinte şi a PMP, pentru că acesta să nu aibă nicio influenţa în deciderea guvernării viitoare şi nicio şansă în a fi viitorul prim-ministru. De aceea alegerile parlamentare din decembrie sunt cruciale pentru România, drumul fiind întoarcerea către democraţie sau acapararea totală a puterii de către cei care nu se arată cetăţenilor, nu sunt votaţi, conduc din umbră şi prin marionete impuse prin şantaj, dosare şi cătuşe”, mai adaugă Elena Udrea.

 

În plus, aceasta este de părere că politicienii, presa şi chiar și societatea civilă nu ies la rampă cu afirmații de frica dosarelor ”care pot apărea din senin, într-o secundă”, la fel cum a tăcut şi lumea intelectualilor în fața instaurării comunismului.

”Am făcut şi greşeli, dar am şi lucruri bune lăsate în urma mea, ca politician şi ministru. Un lucru este cert, nu mi-e frică de Sistem, nu am tăcut niciodată în faţă Lui şi nu renunţ la a mă luptă pentru ceea ce cred că este bine: să fim o ţara normală, cu regim democratic, cu cetăţeni ale căror drepturi fundamentale sunt respectate, o ţara în care oamenii sunt sprijiniţi să prospere şi să fie fericiţi, în care cei care se presupune că încalcă legea sunt traşi la răspundere doar după ce li se dovedeşte vinovăţia”, mai susţine Udrea.

Aceasta este de părere și că drepturile cetățenilor sunt ”călcate în picioare”.

”Cu bune şi cu rele, politicienii vin în faţa cetăţenilor să fie aleşi şi reprezintă ca urmare poporul, aşa cum este şi el, cu bune şi cu rele. Am aflat pe pielea mea ce inseamnă să fii călcat în picioare, să nu ţi se respecte drepturile fundamentale şi realizez pericolul uriaş de a întoarce România la un regim totalitar, după 27 de ani de la căderea altuia. Spectacolul arestărilor spectaculoase ne captează atenţia în fiecare zi, astfel că nu mai vedem cum drepturile cetăţenilor sunt ignorate, cum nimic nu se mai dezvoltă în această ţara, cum pierdem zeci de miliarde de euro cu un guvern numit din umbră, nu ales”, afirmă Elena Udrea, conform news.ro.

Ea concluzionează că acestea sunt o serie de motive pentru care vrea să candideze pentru un loc de deputat la Bucureşti.

”Pentru aceste motive, am decis să candidez pentru un loc de deputat, la Bucureşti, ca independent. Nu vreau să mă ascund pe nicio listă de partid, pentru că îmi asum tot ceea ce sunt şi am făcut că politician şi că om. În plus, nu vreau să se spună că am făcut rău PMP sau Preşedintelui Traian Băsescu. Voi veni în zilele următoare cu propunerile legislative concrete pe care eu le voi promova în Parlamentul viitor”, a concluzionat Udrea.

Elena Udrea a transmis miercuri că va candida pentru un nou mandat de parlamentar, transmițând că vrea ca, în situaţia în care ajunge în Parlamentul României, să fie membru în comisia comună de control parlamentar al Serviciului Român de Informaţii. Aceasta visează chiar să obţină titlul de preşedinte „pentru că oricum, cei care se află acum în aceste funcţii sunt nişte cârpe”.

Sursă imagine. www.meritocratia.ro