Home » Politică » Republica Moldova: Episcopul de Bălţi şi Făleşti a numit-o ”stearpă” pe Maia Sandu

Republica Moldova: Episcopul de Bălţi şi Făleşti a numit-o ”stearpă” pe Maia Sandu

Octavian Palade / 04.11.2016, 16:18
Republica Moldova: Episcopul de Bălţi şi Făleşti a numit-o ”stearpă” pe Maia Sandu

De asemenea, episcopul Marchel i-a îndemnat pe creştini să voteze cu socialistul Igor Dodon.

Episcopul Marchel de Bălţi şi Făleşti din Republica Moldova a atacat-o dur, într-o conferinţă de presă, pe candidata proeuropeană Maia Sandu. Înaltul prelat a spus că atitudinea acesteia ”faţă de moralitatea creştină, faţă de curăţenia sufletească, faţă de tot ce este sfânt pare să fie abătută mult de la axa normalităţii”, transmite news.ro.

Episcopul ortodox a atacat-o pe candidata dreptei pentru că nu are copii şi este o femeie stearpă, îndemnându-i pe creştini să voteze cu un om sănătos moral.

”Avem de ales un preşedinte dintre doi candidaţi. Un creştin sau un necreştin. Un patriot sau un nepatriot […] Aşa s-au stratificat prin faptele lor, prin vorba lor, prin activitatea lor. Despre atitudinea unui candidat, Igor Dodon, pe care-l credem creştin şi patriot, nu o să vorbesc mult, pentru că e normal să ai o atitudine faţă de biserică, credinţă şi valorile naţionale, aşa cum o are el. Dar despre atitudinea Maiei Sandu […] atitudinea ei faţă de moralitatea creştină, faţă de curăţenia sufletească, faţă de tot ce este sfânt pare să fie abătută mult de la axa normalităţii”, a spus înaltul prelat.

Episcopul Marchel este cunoscut pentru rolul pe care îl are în avangarda cauzei antieuropene în societatea moldovenească, fiind numit în funcţie de Patriarhia de la Moscova.

Episcopul Marchel, atacuri dure la adresa candidatei proeuropene

Episcopul a atacat-o pe prezidenţiabila proeuropeană pentru că ”nu are familie şi copii” şi a susținut că ar fi o femeie ”stearpă”.

”Rodul activităţii mele, a dumitale, trebuie să se soldeze cu un… rezultat. Aşa cum nu găsim rodul stăruinţelor ei, am zis că e un bob stero. Lumea zice că ea nu va închide biserici pentru că ea se duce la biserici. Eu nu am văzut-o”, a mai declarat episcopul de Bălţi şi Făleşti.

Prelatul a susţinut că nu se amestecă în politică, nu influenţează deciziile politice, însă are rolul de a le explica oamenilor cine poate să promoveze valorile morale sănătoase şi cine le încalcă. El a catalogat-o pe Maia Sandu drept un ”pericol pentru Biserică”.

Episcopul Marchel a insistat că vrea să orienteze creştinii, să le spună ce este un drept moral-creştinesc, iar în acest sens Maia Sandu a avut un rol în introducearea în biblioteci a enciclopediei ”Viaţa sexuală”.

”Această carte păcătoasă conţine fotografii spurcate”, a mai menționat episcopul.

Înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe din Moldova a acuzat-o pe Maia Sandu că a interzis rugăciunea la festivitatea de început de an şcolar şi s-a arătat nedumerit de faptul că fostul ministru al învățământului este deranjat de agheasmă.

La final, episcopul Marchel i-a îndemant pe alegătorii creştini să voteze cu socialistul Igor Dodon.