Home » Politică » Eugen Tomac, propunerea PMP de premier al României

Eugen Tomac, propunerea PMP de premier al României

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 12:32
Eugen Tomac, propunerea PMP de premier al României

Liderul PMP, Traian Băsescu, a anunțat, joi, după consultările cu Iohannis, că propunerea partidului său pentru funcția de premier al României este Eugen Tomac.

Delegația PMP a stat 10 minute la consultările de la Cotrocceni cu președintele Klaus Iohannis și l-a propus pe Eugen Tomac pentru funcţia de premier., infomrează news.ro.

”Noi ne-am făcut datoria de partid de opoziţie. Mi se pare inadmisibil ca opoziţia să spună: nu avem propunere”, a precizat Traian Băsescu, după ce a anunțat numele propunerii de premier al României.

Întrebat despre faptul că el era propunerea anunţată de PMP în campanie pentru premier, Traian Băsescu a răspuns că, într-adevăr, el este ”cel mai bun” pentru această funcţie, dar nu mai este suficient de tânăr.

“Am avut o scurtă consultare cu președintele Klaus Iohannis, pentru că așa este constituțional. Am făcut și o propunerea de prim-ministru, cel propus de noi este domnul Eugen Tomac. De aceea suntem opoziție, ca să creăm concurență. Domnul Tomac este un unionist, un om care știe bine țara, are o imagine bună la Bruxelles. Eu sunt cel mai bun, dar nu suficient de tânăr. Venim cu oameni noi în politică”, a adăugat Traian Băsescu.

„Este foarte important să tratăm cu maxima seriozitate acest context extrem de important privind desmnarea premierului”, a spus Eugen Tomac.

Eugen Tomac, propunerea PMP la funcția de premier al României a lucrat în perioada 2005 – 2008 în cadrul Administrației Prezidențiale – perioada în care Traian Băsescu era președintele țării- pe probleme legate de românii de pretutindeni. Odată cu învestirea guvernului Emil Boc a fost numit în funcția de secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Ministerul Afacerilor Externe.

În prezent, Tomac este președinte Executiv al PMP și deputat.