Home » Politică » Gorghiu, despre legea de abilitare a Guvernului, aprobată în Comisia juridică: e scrisă cu picioarele

Gorghiu, despre legea de abilitare a Guvernului, aprobată în Comisia juridică: e scrisă cu picioarele

Sebastian Rotaru / 05.01.2017, 14:07
Gorghiu, despre legea de abilitare a Guvernului, aprobată în Comisia juridică: e scrisă cu picioarele

Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare a primit, joi, raport de adoptare din partea Comisiei juridice a Senatului, cu şapte voturi ”pentru” şi trei ”împotrivă”.

Liberalii critic[ acest act normativ trimis de către Guvernul Grindeanu și spun că este „scris cu picioarele”, informează news.ro.

”În opinia mea, este o lege scrisă cu picioarele. Nimic din ceea ce trebuie să fie o lege de abilitare nu se vede în această lege. Am dat un print la tot ce înseamnă lege de abilitare din istoria recentă a guvernelor. 2015, Cioloş: o să vedeţi cam ce înseamnă o lege de abilitare. Uitaţi-vă cum arată legea de abilitare 2015, uitaţi-vă, şi nu credeam vreodată că ajung să-l laud pe Ponta cu privire la ceva, dar uite că-l laud, legea din 2014, 2013, Boc 2011. Sunt toate legile făcute aşa cum ar trebui”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu, despre legea de abilitare a Guvernului.

În cadrul dezbaterilor între Alina Gorghiu şi social-democratul Şerban Nicolae a avut loc și un schimb de replici dure.

”Puteţi să-mi explicaţi, ca să nu plec complet nemulţumită şi nesatisfăcută de la care, cu siguranţă nu voi găsi satisfacţie destul de multă, la punctul IX, pe mediu, cum să semnezi pe mediu modificări care ţin de măsuri privind ecologizarea siturilor contaminate?”, a întrebat Gorghiu.

”Nesatisfăcută niciodată. Pot să vă lămuresc eu? Aveţi exigenţe foarte mari şi mă tem că partea asta cu satisfacţia o să fie foarte greu de acoperit. Se înfiinţează Ministerul Mediului, neexistând în precedenta formulă guvernamentală. E vorba de măsuri de urgenţă care ar putea să apară în cazul în care se contaminează situri”, i-a replicat Şerban Nicolae.

Legea a primit raport de adoptare din partea Comisiei juridice şi urmează să intre în plenul Senatului pentru dezbateri şi vot. Senatul este primă cameră sesizată în acest caz, urmând ca proiectul de lege privind abilitarea Guvernului  de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară să meargă, tot joi, la Camera Deputaţilor pentru dezbatere şi vot final.