Home » Politică » Hollande nu vrea să îl primească pe Putin la Elysee

Hollande nu vrea să îl primească pe Putin la Elysee

George Stanciu / 10.10.2016, 15:02
Hollande nu vrea să îl primească pe Putin la Elysee

Francois Hollande, președintele Franței, a afirmat într-un interviu că nu este dornic să îl primească pe președintele Vladimir Putin, în cadrul vizitei pe care acesta o va efectua la Paris, pe 19 octombrie. Motivul îl reprezintă “crimele de război” de la Alep, cei vinovați de acestea vor trebui să apară în fața justiției, “inclusiv în faţa Curţii Penale Internaţionale”.

„Mi-am pus întrebarea (…). Este util? Este necesar? Ar putea fi un instrument de presiune? Am putea face încă în aşa fel încât el să pună capăt la ceea ce comite împreună cu regimul sirian, adică susţinerea forţelor aeriene ale regimului, care trimit bombe asupra populaţiei Alepului? Deci, ar trebui să îl primesc pe Vladimir Putin, îmi pun încă întrebarea”, a transmis Hollande în interviul pe care l-a acordat în weekend.

“Dacă îl voi primi, îi voi spune că este inacceptabil. Că este grav chiar şi pentru imaginea Rusiei”, a mai afirmat el.

Întrebat dacă ar vrea să transmită ceva civililor ce încă locuiesc în cartierele din Alep, aflate sub controlul rebelilor și ținte ale bombardamentelor regimului, liderul de la Elysee a răspuns: “Le spun că această populaţie este o populaţie care în prezent este victimă a crimelor de război. Iar cei care comit aceste crime vor trebui să plătească, inclusiv în faţa Curţii Penale Internaţionale”.

Vladimir Putin va participa în data 19 octombrie la inaugurarea unui “Centru spiritual şi cultural ortodox rus”, construit în centrul Parisului.

Kremlinul a anunţat luni că nu se poate pune problema ca vizita lui Putin să fie anulată şi că pregătirile pentru aceasta continuă, relatează news.ro.

Sâmbătă, Rusia a folosit dreptul de veto  în cadrul ONU, blocând un text prezentat de Franţa, care viza oprirea imediată a bombardamentelor ce au loc în Alep. Propunerea fusese de 11 dintre cele 15 ţări ce fac parte din Consiliul de Securitate al ONU. Rusia şi Venezuela au votat împotriva textului, iar China şi Angola s-au abținut.

Sursă imagine: www.daralakhbar.com