Home » Politică » Ce spune Iohannis despre un nou Guvern Cioloș: toate aceste chestiuni sunt discutate

Ce spune Iohannis despre un nou Guvern Cioloș: toate aceste chestiuni sunt discutate

Sebastian Rotaru / 13.12.2016, 14:14
Ce spune Iohannis despre un nou Guvern Cioloș: toate aceste chestiuni sunt discutate

Președintele Klaus Iohannis a explicat varianta ca Dacian Cioloș să formeze un Guvern, în ciuda rezultatelor slabe obținute de PNL și USR.

Ce spune Iohannis despre un nou Guvern Cioloș este încă neclar, acesta afirmând că va afla răspunsul la consultările cu partidele, miercuri, când ar putea fi discutate şi alte subiecte pe care formaţiunile le consideră importante, precum situaţia actuală din PNL, transmite news.ro.

Iohannis a fost întrebat dacă el crede că are vreo vină pentru eșecul PNL la alegerile parlamentare, iar acesta a spus că acest aspect trebuie discutat în interiorul partidului și că la consultări se vor dezbate și alte teme.

„Toate aceste chestiuni sunt discutate şi vor fi discutate în continuare în interiorul partidelor, iar în măsura în care mă privesc aştept să vină partidele la consultări cu diverse teme pe care doresc să le discute cu mine”, a spus Iohannis.

În ceea ce privește rezultatele liberalilor, președintele a spus că aceste aspecte se vor discuta cu”cei din PNL şi toţi analiştii care sunt preocupaţi de aceste chestiuni”.

Întrebat dacă vede o posibilă formare a unui nou Guvern Cioloș, Klaus Iohannis a declarat că: „Asta o să-mi spună partidele probabil mâine”.

Reamintim că, în timpul campaniei pentru parlamentare, Klaus Iohannis a fost un susținător al PNL și al lui Dacian Cioloș. Acesta a fost acuzat de către liderii ALDE și PSD că a încălcat Constituția, deoarece s-a implicat „defectuos” în campania electorală.

”Corupţia e sărăcie, stagnare, dispreţ pentru cetăţeni, pentru lege. Cum am mai spus-o da, corupţia ucide. De aceea îmi dorec o Românie fără corupţie, de aceea am spus de fiecare dată că eu sprijin lupta anticorupţie, de aceea e forte important ca în România lupta anticorupţie să continue în forţă”, a fost mesajul președintelui înainte de alegerile parlamentare.