Home » Politică » Klaus Iohannis așteaptă partidele la consultări, săptămâna aceasta

Klaus Iohannis așteaptă partidele la consultări, săptămâna aceasta

Sebastian Rotaru / 19.12.2016, 14:09
Klaus Iohannis așteaptă partidele la consultări, săptămâna aceasta

Klaus Iohannis așteaptă la consultări, miercuri, partidele PSD, PNL, USR și UDMR, pentru discuții și formarea noului Guvern, Joi sunt așteptate ALDE și PMP.

Președintele Klaus Iohannis așteaptă partidele care au obținut majoritate la alegerile parlamentare, pentru a avea discuții despre noul Guvern. PSD, PNL, USR și UDMR vor merge miercuri, iar ALDE și PMP vor fi așteptate joi, anunță purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, citată de news.ro.

„Aceste consultări vor începe miercuri, 21 decembrie, şi se vor desfăşura în următoarea formulă: la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, este invitată delegaţia Partidului Social Democrat. De la ora 12:30, vor fi aici, la Palatul Cotroceni, cei de la Partidul Naţional Liberal. De la 14:00 vor fi negocieri cu USR. La ora 15:00, se vor desfăşura consultări cu cei de la UDMR. Vor continua aceste runde de consultări joi, 22 decembrie, când la ora 11:00 este invitată la Palatul Cotroceni delegaţia celor de la ALDE, la ora 12:00 PMP, iar aceste consultări se vor încheia la ora 13:00, cu cei care îi reprezintă pe minorităţile naţionale alese în Parlament”, a anunţat Dobrovolschi.

Fiecare partid va fi reprezentat de maxim cinci persoane.

Dobrovolschi a spus că întâlnirele cu Klaus Iohannis au fost împărțite pe parcursul a doua zile pentru ca discuțiile să fie cât mai clare.

„Cu siguranţă că după aceste runde de consultări, când preşedintele României va avea în faţă opiniile tuturor partidelor reprezentate în noul Parlament, va exista o analiză din partea domniei sale şi va face publică o concluzie mult aşteptată de români”, a mai aceasta.

Preşedintele a avut şi săptămâna trecută o rundă de consultări cu partidele intrate în noul Parlament, de la care PSD şi ALDE au lipsit, invocând faptul că acestea nu respectă Constituţi, întrucât nu erau anunţate rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie.