Home » Politică » Klaus Iohannis: voi promulga Legea care majorează salariile din educaţie şi sănătate

Klaus Iohannis: voi promulga Legea care majorează salariile din educaţie şi sănătate

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 19:32
Klaus Iohannis: voi promulga Legea care majorează salariile din educaţie şi sănătate

Într-o declarație de presă susținută, Klaus Iohannis a spus că va promulga Legea care creşte salariile din educaţie şi sănătate.

Întrebat ce va face când va ajunge pe masa sa legea care majorarează salariilor din educaţie şi sănătate, Klaus Iohannis a răspuns: ”O voi promulga”, scrie news.ro.

Curtea Constituţională a decis că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educaţie şi din sănătate, este constituţională şi a amânat pentru vineri decizia pe sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind legea PSD prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale, a anunțat preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Legea de aprobare a OUG 20/2016 a fost atacată la CCR de către Guvern şi PNL, cele două sesizări fiind conexate de judecătorii constituţionali.

”S-au conexat şi a fost respinsă sesizarea de neconstituţionalitate. (…) Sunt constituţionale deci”, a spus Valer Dorneanu.
Premierul Dacian Cioloş a anunţat, pe 8 noiembrie, că Guvernul contestă la Curtea Constituţională legea prin care se fac majorări de salarii în sănătate şi educaţie. Cioloş a acuzat că modificările aduse OUG 20 în Parlament s-au făcut într-o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză şi fără o dezbatere solidă, care riscă din nou să pună orice guvern va veni în imposibilitatea de a adopta o lege a salarizării unitare, care să rezolve problema inechităţilor din sistemul public.

El a subliniat că solicitarea de control de constituţionalitate vizează legea de aprobare a Ordonanţei, astfel că, orice decide Curtea, OUG rămâne în vigoare şi se aplică.