Home » Politică » Lia Olguța Vasilescu: decizie în cazul dosarului primarului Craiovei

Lia Olguța Vasilescu: decizie în cazul dosarului primarului Craiovei

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 11:59
Lia Olguța Vasilescu: decizie în cazul dosarului primarului Craiovei

Tribunalul București a luat o decizie în cazul dosarului primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, dosar care se află pe rol din 2012.

Tribunalul București a decis ca dosarul edilului Craiovei, Lia Olguța Vascilescu, să fie retrimis la DNA, după ce, în 6 octombrie, a dispus ca această cauză să fie restituită procurorilor pentru a preciza care sunt obiectul şi limitele judecării în cazul edilului, însă Curtea de Apel a stabilit ca dosarul să se întoarcă la TB, pentru continuarea judecării în Cameră preliminară, scrie news.ro.

Magistratul de la Tribunalul Bucureşti care, după decizia Curţii de Apel, a reanalizat în Cameră preliminară dosarul în care sunt judecaţi primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit, a dispus, joi, ca această cauză să fie restituită la DNA.

”Restituie cauza la Parchetul de pe lângă ICCJ – DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii Radu Cosmin Preda, Elena Daniela Popescu şi Lia Olguţa Vasilescu”, se arăta în decizia Tribunalului Bucureşti.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2012, cu prilejul campaniei din alegerile locale, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.

Procurorii spun că, în cadrul “donaţiilor”, Lia Olguţa Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitării influenţei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist strain.

Banii, a căror provenienţă nu a fost stabilită de anchetatori, ar fi fost daţi în preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat întreaga sumă staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.