Home » Politică » Liviu Dragnea a demisionat din actualul Parlament

Liviu Dragnea a demisionat din actualul Parlament

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 14:47
Liviu Dragnea a demisionat din actualul Parlament

Liviu Dragnea a demisionat din actualul Parlament pentru a nu beneficia de pensia specială de care se bucură parlamentarii care încheie cel puțin un an de mandat.

La conferința de joi seara, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat dacă își va da demisia din actualul Parlament, iar acesta a spus că a făcut-o deja

“Am trimis deja demisia, i-am dat deja demisia domnului secretar general Marian Neacşu să intre în vigoare începând de luni. Să intre în vigoare atunci când sigur îmi dă posibilitatea sau îmi ia posibilitatea să beneficiez de prevederile acelei legi care instituie nişte venituri suplimentare la pensie. Îi anunţ pe colegii mei din Parlament că m-aş bucura foarte mult să nu fiu singur în demersul ăsta”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea are de luat o decizie foarte complicată în ceea ce privește numele prim-ministrului, deoarece acesta nu poate fi numit în funțcie din cauza condamnării sale cu suspendare. Președintele Klaus Iohannis a precizat că nu va numi în funcția de premier o persoană condamnată și oricum legea interzice acest lucru.

Liviu Dragnea a mai spus că propunere de premier PSD+ALDE se va afla prima data la consultările de la Palatul Cotroceni şi va fi una ”care să poată fi acceptată”, anunță agenția Mediafax.

”Despre propunerea pe care PSD o va face preşedintelui Klaus Iohannis, la consultări, nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine, pentru preşedintele Klaus Iohannis sau pentru PSD. O voi face în avantajul acestei ţări. Va fi făcută doar la consultări prima dată această propunere”, a spus Liviu Dragnea.