Home » Politică » Liviu Dragnea: lista cu noii miniștri, definitivată: opt femei in Cabinet

Liviu Dragnea: lista cu noii miniștri, definitivată: opt femei in Cabinet

Sebastian Rotaru / 03.01.2017, 10:29
Liviu Dragnea: lista cu noii miniștri, definitivată: opt femei in Cabinet

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni seara, că lista cu noii miniștri a fost definitivată și urmează să fie aprobată de CEX și că opt dintre miniștri sunt femei.

Liviu Dragnea a mai spus că ALDE, formațiunea cu care PSD a făcut alianță, va primi patru ministere.

“Lista (n.red – miniştrilor care vor face parte din Cabinetul Grindeanu) este completă. Acum am terminat discuţia cu domnul Sorin Grindeanu. (…) Colegii de la ALDE astăzi au terminat discuţiile. Mâine o să ni le transmită. Patru ministere revin ALDE. (…) Vor fi 8 femei în guvern”, a declarat Dragnea, la RTV, scrie Mediafax.

Liderul PSD a mai spus că lista completă va fi prezentată, marți, în ședința CEX a PSD. El a mai anunțat și o listă de noi ministere: Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi Anteprenoriat, Ministerul Apelor, Ministerul Pădurilor.

“Sunt trei mari războaie care se vor duce în lume, al apei, hranei şi energiei (…)”, a motivat Dragnea decizia.

Marţi, Birourile Permanente vor convoca sesiunea extraordinară şi vor stabili programul de lucru al Parlamentului pentru învestirea noului guvern. Sorin Grindeanu trebuie să depună, marţi, în jurul orei 16:00, structura guvernului, lista cu noii miniştri şi programul de guvernare la Parlament, a spus liderul PSD.

Miercuri vor începe audierile în comisii, urmând ca după-amiază să aibă loc dezbaterile şi votului în plen, a susţinut Dragnea.

Votul de investitură va avea loc miercuri la ora 19:00, la Cotroceni, iar în jurul orei 20:00 va avea loc prima sedinţă a noului Guvern, a mai spus liderul PSD

Liviu Dragnea va participa la ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni.

“Merg la Palatul Cotroceni la învestirea guvernului. (…) merg să fiu prezent pentru că aşa este protocolul”, a spus Dragnea.

“Guvernul Grindeanu contează sigur pe voturile PSD şi ALDE. Vom avea o discuţie cu colegii de la UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale. Celelalte partide au anunţat că nu vor susţine guvernul şi nu au rost discuţiile”, a susţinut Dragnea.

În final, Lviu Dragnea a declarat că noul Guvern nu va fi format din „oameni politici de anvergură”.