Home » Politică » Ministerul Apărării cercetează modul în care Gabriel Oprea a ajuns general

Ministerul Apărării cercetează modul în care Gabriel Oprea a ajuns general

George Stanciu / 04.10.2016, 16:04
Ministerul Apărării cercetează modul în care Gabriel Oprea a ajuns general

Ministerul Apărării Naționale va începe să analizeze împrejurările care au condus la înaintarea în grad a lui Gabriel Oprea, de la statutul de colonel la cel de general.

“Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul MApN., a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate. Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică”, a transmis, marți, MApN.

Începând cu octombrie 2009, Gabriel Oprea a devenit general cu patru stele în rezervă, fiind înaintat atunci în grad ca urmare a unui decret al președintelui de atunci Traian Băsescu. Cu doar un an înainte, în 1 decembrie 2008, Oprea era înaintat în gradul de general cu trei stele, adică general-locotenent în rezervă.

Gabriel Oprea este absolvent Şcolii Militare de Ofiţeri Activi din Sibiu, terminând în 1983 cu diplomă şi primind atunci gradul de locotenent. În 1990 a devenit licențiat în drept la Universitatea din Bucureşti, apoi, 4 ani mai târziu, în 1997 a absolvit și cursurile postuniversitare de la Colegiul Naţional de Apărare, urmând ca în 2000 să îți susțină lucrarea de doctorat în domeniul Procedurii Penale, avându-l ca profesor coordonator pe Prof.univ.dr. Ion Neagu, conform news.ro.

După ce Oprea a absolvit Școala Militară de Ofiţeri, la arma Intendenţă, specialitate Logistică, acesta a obţinut gradul de locotenent, și a fost activ până în 1990 ca ofițer de intendenta. Mai apoi, a activat ca ofițer consilier juridic în grad de căpitan, și a fost activat în 2001 drept colonel de Justiţie.

În decembrie 2001 a obținut o nouă promovare, fiind ridicat în rang la gradul de general maior activ de justiţie militară. În 2003 a primit și a doua stea, ca urmare a activității desfășurate la Rezervele Statului într-o funcţie de general cu trei stele. După ce a fost trecut în rezervă, a primit și a treia stea la 1 decembrie 2008, iar din octombrie 2009 estre general cu patru stele.

Sursă imagine: www.bucharestlife.netbility