Home » Politică » Mircea Dumitru respinge acuzațiile de poliție politică

Mircea Dumitru respinge acuzațiile de poliție politică

George Stanciu / 04.10.2016, 14:41
Mircea Dumitru respinge acuzațiile de poliție politică

Mircea Dumitru, actualul Ministru al Educației, a respins categoric acuzațiile apărute recent în presă, care susțin că acesta ar fi colaborat cu Securitatea în perioada comunistă. Ministrul a declarat pentru Realitatea TV că a mai fost verificat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității în trecut, iar verdictul de atunci arată că nu a făcut poliție politică.

„Nu am făcut poliţie politică şi nu am colaborat cu Securitatea. Am şi  o adeverinţă eliberată de CNSAS, în care se spune că nu am făcut poliţie politică şi nu am fost colaborator, eliberată în urmă cu mai mulţi ani, când eram prorector şi rector şi eram obligat să am acea adeverinţă”, a transmis Mircea Dumitru, conform news.ro.

El a mai adăugat că nu a primit nicio informație oficială din partea CNSAS şi că veștile pe care le-a aflat acum au venit din presă.

Mircea Dumitru, actualul ministru al educației, a colaborat cu Securitatea, în vremea când acesta era student la Filosofie. În anul 1980, acesta se regăsește în registrele Securității cu numele de cod „Negulescu“. Reprezentanții CNSAS au confirmat marți că se fac verificări ale trecutului miniștrilor aflați acum în cabinetul Cioloș.

Angajamentul cu Securitatea a fost semnat de către Dumitru la 23 octombrie 1980, pe când actualul ministru era student în cadrul Facultății de Filosofie şi Istorie a Universității de Bucureşti. Conform unor surse de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Mircea Dumitru transmitea Securității informații despre studenți români, dar și despre cei străini, având numele de cod „Negulescu“.

Născut în data 14 iulie 1960, Mircea Dumitru a fost rector al Universității din București şi ocupă în prezent funcția de ministru al Educației, asumată în luna iulie.