Home » Politică » PNL: Propunere neașteptată la șefia partidului

PNL: Propunere neașteptată la șefia partidului

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 13:43
PNL: Propunere neașteptată la șefia partidului

PNL se află într-o criză mare, deoarece șefia partidului este încă în aer. Momentan, Raluca Turcan este președinte interimar, până la congresul din 2017.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că i s-a propus să preia conducerea PNL, propunere pe care nu o poate lua în considerare, însă a adresat o invitaţie tuturor celor care vor să se alăture ALDE, spunând că sunt bineveniţi în partid. scrie news.ro.

”Mi s-a propus să preiau conducerea PNL. Privesc cu uimire la ceea ce se întâmplă. Nu vreau să introduc mai adânc cuţitul în rană. PNL are nevoie de o clarificare ideologică bazată pe principiile partidului”, a spus Tăriceanu.

El amai spus că vor exista și alte discuții pe această temă.

”Nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Aceste propuneri din partea PNL nu le putem lua în considerare. Toţi cei care doresc să ni se alăture sunt bineveniţi şi îi aşteptăm alături de noi”, a precizat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că oferta de a face parte din PNL a început „ca la licitație”.

”Au fost numeroase încercări de a fi convinşi să ne raliem unei astfel de formule, aşa numita formulă de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început ca la licitaţie. Ni s-a oferit din ce în ce mai mult doar, doar a ne convinge să acceptăm. Pentru mine, reunificarea mişcării liberale nu este un lucru care să mă lase indiferent. Mi s-a propus chiar să preiau conducerea PNL. Sigur că, având în vedere că am fost preşedintele PNL şi având în vedere soarta partidului în ziua de astăzi, privesc cu mâhnire la ceea ce se întâmplă şi nu vreau să introduc cuţitul mai adânc în rană, nu vreau să vorbesc astăzi în niciun fel în termeni peiorativi despre ceea ce s-a întâmplat în PNL. Vedem cu toţii şi alegătorii s-au lămurit. Eu cred că PNL are nevoie, înainte de orice, înainte de a face o discuţie cu noi, are nevoie de o clarificare ideologică, bazată pe principiile şi valorile care au definit acest partid. Sigur că, în perspectivă, vom vedea, vom putea să discutăm. Dar astăzi pentru toată lumea, inclusiv pentru PNL, trebuie să fie clar că orice opţiune politică trebuie să plece de la voinţa cetăţenilor, pentru că altfel nu mai facem politică cu faţa către cetăţeni, ci ne rezumăm mai degrabă la soluţii care să satisfacă orgolii, ambiţii personale”, a subliniat copreşedintele ALDE.

Călin Popescu a mai spus că nu poate lua în considerare oferta PNL.

“Nu cred că este un lucru esenţial cine a făcut oferta (de a prelua conducerea PNL – n.r.) şi să intrăm în detaliile astea că parcă coborâm într-o zonă de detalii care nu aduc nimic în plus. Ceea ce este important este că am observat în momentul acesta că pare să existe o disponibilitate pe care nu am văzut-o înainte din partea PNL. Trebuie să ţineţi cont că eu a trebuit să suport nemumărate acuzaţii, jigniri, vorbe umilitoare din partea unor oameni din PNL care nu ştiu să-şi calibreze discursul politic şi până la urmă pentru un interes mai mare legat de liberalismul din România eu sunt dispus întotdeauna la un dialog”, a subliniat acesta.

El a spus că nu îl interesează neapărat o funcție de conduecere într-o formațiune.

”Problema e că PNL astăzi nu e un partid liberal. O astfel de discuţie ar trebui să înceapă de la principii şi de la valori, nu de la poziţii. Pe mine nu mă interesează neapărat să am o funcţie de preşedinte. Cred că cel mai important ar fi fost dacă PNL îşi decide care este profilul politic”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.