Home » Politică » Premierul refuză dialogul cu unioniștii, din motive electorale

Premierul refuză dialogul cu unioniștii, din motive electorale

Ionel Palade / 24.10.2016, 10:38
Premierul refuză dialogul cu unioniștii, din motive electorale

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni că nu vrea să fie implicat în acțiuni electorale, ca răspuns la solicitările unioniștilor care au organizat un protest la sfârșitul săptămânii trecute.

Premierul a menționat că nu a răspuns cererii unioniștilor pentru că nu vrea să angrenat în acțiuni cu caracter electoral, potrivit news.ro. El a subliniat că discuțiile de acest gen trebuie să se poarte cu liderii formațiunilor politice din România, nu cu Executivul.

”Au fost destul de clari în declaraţiile lor (unioniştii – n.r.) că vor discuţii cu oameni politici care îşi pregătesc programele de guvernare. Noi mai avem două luni de guvernare, nu văd ce am fi putut discuta despre ceea ce ar urma să se facă după aceea”, a precizat Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a reamintit că și la Chișinău dezbaterele electorale sunt aprinse, mai ales pe subiectul unirii Republicii Moldova cu România. ”Nu vreau să intru în dezbateri electorale. Vă reamintesc că la Chişinău sunt alegeri prezidenţiale în acest week-end, la noi se intră în campanie electorală în curând. Cred că astfel de discuţii trebuie să aibă loc cu liderii de partide politice, exact aşa cum s-a întâmplat şi e foarte bine aşa”, a mai spus premierul.

Platforma unionistă ”Acţiunea 2012”, condusă de George Simion, intenționează să monitorizeze dacă promisiunile făcute de formațiunile politice românești se vor concretiza. De asemenea, pe 1 decembrie, de Ziua Națională, organizația va face un miting în fața sediului Parlamentului European din Bruxelles.

George Simion a susținut că a primit din partea tuturor partidelor cu care a discutat promisiuni ferme că vor fi luate în considerare proiectele propuse privind o eventuală unire între România şi Moldova.

Șeful „Acțiunii 2012” și-a exprimat speranța că viitorul Guvern care va rezulta în urma alegerilor din 11 decembrie va crea un organism special care să se ocupe de gestionarea relaţiililor dintre România și Republica Moldova şi va face toate demersurile pentru realizarea unirii.

Protestatarii unioniști s-au retras din Piața Universităţii după ce, în cursul zilei de duminică, au avut o serie de întâlniri cu liderii partidelor politice, cu excepția PNL. Ei au încercat să obțină sprijin politic din partea tuturor formațiunilor pentru cauza unionistă.