Home » Politică » PSD Alba le solicită lui Iohannis și lui Cioloș să își ceară scuze

PSD Alba le solicită lui Iohannis și lui Cioloș să își ceară scuze

George Stanciu / 05.12.2016, 14:26
PSD Alba le solicită lui Iohannis și lui Cioloș să își ceară scuze

PSD Alba solicită, prin intermediul unei scrisori deschise, preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Dacian Cioloş, să îşi ceară scuze public românilor din Alba Iulia pentru că au uitat de ”oraşul simbol al unităţii naţionale”, afirmând că Guvernul nu a a alocat niciun leu pentru manifestările de 1 decembrie de la Alba Iulia.

”Românii au sărbătorit pentru prima dată în acest an Ziua Naţională a României dezbinate, România fiind împărţită în două de cei care vremelnic îi conduc destinele de la Cotroceni şi de la Palatul Victoria. Am văzut o Românie a tribunelor, a conducătorilor cocoţaţi pe podiumuri înalte ca să îi vadă românii în speranţa că vor atrage câteva aplauze şi like-uri pe reţelele de socializare. Am văzut apoi adevărata Românie, puternică, a oamenilor simpli, care au sărbătorit decent şi frumos ziua sfântă de 1 Decembrie” se arată în conținutul scrisorii redactate de către PSD Alba, citată și de news.ro.

Reprezentanţii PSD Alba afirmă că au luat o pauză în aceste zile de la campania electorală şi, ”din respect pentru România şi pentru români”, au încercat să arate că românii trebuie să fie uniți.

”Este mesajul pe care l-am primit în ultima vreme de la mulţi români din Alba, oameni care îşi iubesc poporul şi care nu ar ezita să îşi dea viaţa pentru idealurile româneşti. În Ţara Moţilor, la Sebeş, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj sau în Capitala Unirii, Alba Iulia, românii ne-au cerut să luăm atitudine şi să oprim dezbinarea din societatea românească. Din păcate, din înălţimea palatelor Cotroceni şi Victoria, preşedintele Klaus Werner Iohannis şi premierul Dacian Julien Cioloş au ignorat strigătul puternic al românilor şi au continuat să dezbine şi să împartă România în funcţie de interesele lor politice”, mai arată PSD Alba în cadrul scrisorii deschise.

Social democraţii din Alba îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că, ”într-o încercare disperată de a transfera din puţinul capital de imagine pe care îl mai are către PNL”, „şi-a bătut joc” de Ziua Naţională, din care a făcut ”un fel de banchet personal şi deturnând-o după bunul său plac”.

„La rândul său, premierul ardelean Dacian Julien Cioloş a uitat subit de Alba Iulia şi de ceea ce înseamnă 1 Decembrie şi a reuşit > să aloce în acest an 0 lei (ZERO LEI) de la Guvern pentru manifestările care au fost organizate în capitala tuturor românilor. Guvernul tehnocrat ZERO a alocat în acest an 0 (ZERO) lei pentru Ziua Naţională de la Alba Iulia. Liberalii din Alba au tăcut ca nu cumva să îl supere pe preferatul lor, Dacian Julien Cioloş” arată PSD Alba în scrisoarea deschisă.

Social-democraţii afirmă că, atât preşedintele Klaus Iohannis cât şi premierul Dacian Cioloş ar fi uitat că de 1 Decembrie, românii vin la Alba Iulia, locul unde a fost realizată Marea Unire.

”Ne întrebăm ce poate face Dacian Julien Cioloş pentru oamenii din Alba şi din Alba Iulia dacă nici măcar ca ardelean nu şi-a amintit de Alba Iulia? Cum pot avea încredere românii din Alba şi din Alba Iulia că, în  2018, Dacian Julien Cioloş şi Klaus Werner Iohannis îşi vor aminti de Alba Iulia şi de ceea ce înseamnă, cu adevărat, 1 Decembrie: unitatea tuturor românilor? ” mai scriu membrii PSD Alba, în scrisoarea deschisă.

Partidul Social Democrat Alba cere public preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Dacian Cioloş să îşi ceară scuze public pentru că au uitat care este semnificația Zilei Naționale, dar au uitat și ce reprezintă Alba Iulia.

”Nu am reacţionat înainte de 1 Decembrie şi am tăcut pentru a lăsa românii să se bucure de ziua lor, însă nu putem accepta modul în care preşedintele şi premierul îşi bat joc de români, de valorile lor naţionale, de Alba Iulia şi de Ziua Naţională. Partidul Social Democrat Alba cere public, prin această scrisoare deschisă, preşedintelui Klaus Werner Iohannis şi premierului Dacian Julien Cioloş să se comporte ca nişte români adevăraţi, să înceteze acţiunile periculoase de dezbinare care pot afecta România şi să nu uite că trebuie să lucreze în interesul tuturor românilor, fără să ţină cont de culoarea politică. Ardelenilor Klaus Werner Iohannis şi Dacian Julien Cioloş le recomandăm să îşi ceară scuze public românilor din Alba Iulia pentru că au uitat de oraşul simbol al unităţii naţionale!” se arată în scrisoare deschisă a PSD Alba.

La manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale au fost prezenţi în acest an preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Forin Iordache, şi vicepremierul Costin Borc.