Home » Politică » Raluca Turcan: au fost discuții cu PMP pentru o guvenrare de dreapta

Raluca Turcan: au fost discuții cu PMP pentru o guvenrare de dreapta

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 18:21
Raluca Turcan: au fost discuții cu PMP pentru o guvenrare de dreapta

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, că au existat discuţii informale cu lideri ai PMP și că există, din partea acestora, ”deschidere” pentru formarea unei coaliţii de dreapta. 

Totodată, Raluca Turcan a arătat că vor fi şi discuţii cu actualul premier, Dacian Cioloş, subliniind că acest ”comportament politic prin care în unele momente te speli pe mâini de anumite persoane” ei i se pare ”neproductiv”, informeazaă news.ro.

”Da, au fost discuţii (cu PMP – n.r.) şi există deschidere. Când vorbim despre o coaliţie de dreapta am avut în vedere şi avem în vedere toate partidele care clamează valorile de dreapta, pentru că numai aşa poţi să clarifici scena politică”, a spus Raluca Turcan.

Ea a sublinat că există o deschidere pentru o guvernare de dreapta.

”Când avem aceste discuţii, punem programul înainte şi punem această idee de dezvoltare a României prin investiţii. (…) Sunt lucruri în care noi credem, pentru care, din păcate, nu am vorbit suficient în campanie şi am învăţat lucrul acesta. Regretăm lucrul acesta, însă avem datoria în acest moment al reconstrucţiei Partidului Naţional Liberal să ne concentrăm pe cei care cred în dreapta politică românească”, a punctat Turcan.

Referitor la afirmaţiile liderului PMP, Traian Băsescu, cum că el ar fi cel mai bun premier, Turcan a spus că numele de prim-ministru apare după consultări şi după ipoteza conturării unei majorităţi parlamentare.

”Ar fi total nepotrivit în momentul de faţă să vorbim despre o persoană propusă pentru premier”, a subliniat Turcan.

Ea a afirmat că, după toate discuţiile pe care liberalii le-au avut cu unele partide, unde a constatat că există deschidere spre o guvernare de dreapta, şi după ce a văzut şi rezultatele finale ale alegerilor din 11 decembrie este posibilă formarea unei majorităţi de dreapta.

Întrebată dacă vor mai exista discuţii cu actualul premier Dacian Cioloş, Raluca Turcan a răspuns: ”Vom  discuta şi, în momentul în care avem răspunsuri, evident că le vom face publice”.

”Comportamentul acesta politic prin care în unele momente te speli pe mâini de anumite persoane mie mi se pare neproductiv şi PNL cred că trebuie să dea dovadă de seriozitate pe viitor. Aşadar, prima discuţie o vom avea cu Dacian Cioloş, vom discuta şi cu colegii din conducerea PNL şi vom ajunge la o concluzie. Pe mine n-o să mă auziţi niciodată spălându-mă pe mâini şi găsind vinovaţi în altă parte”, a conchis Turcan.