Home » Politică » România 100: PNL strânge semnături pentru platforma lui Dacian Cioloș

România 100: PNL strânge semnături pentru platforma lui Dacian Cioloș

George Stanciu / 04.11.2016, 14:47
România 100: PNL strânge semnături pentru platforma lui Dacian Cioloș

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a transmis, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că liberalii au început să strângă semnături pentru platforma lui Dacian Cioloș, România 100, adăugând că, dacă există și alte partide politice care îl susțin pe actualul prim-ministru se pot alătura PNL într-o viitoare majoritate parlamentară.

”Sunt organizaţii care, fie în mediul online, chiar şi în Bucureşti în corturile pe care le-am avut amplasate, am invitat cetăţeni să-şi exprime adeziunea. Le aducem la cunoştinţă platforma România 100 şi îi rugăm să o susţină. Cred că e foarte bine ca un număr cât mai mare de cetăţeni să aibă la cunoştinţă despre această platformă şi, dacă vor să o susţină pe internet, în mod formal, chiar dacă o fac doar verbal, pentru că nu e strângere propriu-zis. Strângem susţinere mai bine zis”, transmite Cristian Buşoi, citat de news.ro.

El a spus că PNL nu vede o problemă în faptul că Dacian Cioloș va lua parte, săptămâna viitoare, la un eveniment ce este organizat de partidul lui Nicușor Dan, Uniunea Salvați România.

”Nu. Nu ne dezavantajează deloc, domnia sa îşi prezintă în spaţiul public şi la reuniuni ale unor forţe cu care rezonează şi cu care poate crea un parteneriat pentru realizarea platformei România 100, pentru că e clar în acest moment că niciun partid nu va lua 50% plus 1 în viitorul Parlament. (…) E clar că în viitorul Parlament trebuie construită o coaliţie şi dacă sunt şi alte forţe politice care aderă la acestă platformă, dacă sunt şi alte forţe politice care îl susţin pe Dacian Cioloş, se pot alătura PNL într-o viitoare majoritate parlamentară şi lui Dacian Cioloş şi putem construi acest lucru, nu e absolut nimic care să ne deranjeze sau să ne dezavantajeze în mod evident”, a mai arătat Buşoi în timpul conferinței de presă.