Home » Politică » Tăriceanu: având în vedere scorul alegerilor, premierul va fi o persoană din PSD

Tăriceanu: având în vedere scorul alegerilor, premierul va fi o persoană din PSD

Sebastian Rotaru / 19.12.2016, 17:52
Tăriceanu: având în vedere scorul alegerilor, premierul va fi o persoană din PSD

Călin Popescu- Tăriceanu a declarat, luni, că având în vedere scorul obţinut la alegerile parlamentare, premierul va face parte din rândul social-democraţilor.

Prezent luni la Parlament, Tăriceanu a spus că propunerea de premier pe care PSD-ALDE o vor face la Palatul Cotroceni va fi stabilită de comun acord cu PSD, dar, având în vedere scorul obţinut la alegerile parlamentare, acesta va face parte din rândul social-democraţilor, informează news.ro.

“Noi suntem obligaţi să ţinem cont de realitatea votului, este ceea ce am spus în câteva rânduri în ultimele zile, şi anume că încercările pe care le-am văzut în a alcătui o altă majoritate în Parlament decât cea rezultată din alegeri este un demers nelegitim. Acest lucru se bazează pe o realitate politică a votului şi această realitate politică a votului funcţionează şi în relaţia din ALDE şi PSD. Având în vedere scorul pe care l-a obţinut PSD, sigur că logica politică ne face, fără sa facem multe discuţii, să spunem: candidatul va fi desemnat de comun acord, dar va fi o persoană propusă din partea PSD”, a subliniat Călin Popescu- Tăriceanu.

Întrebat cine va fi propunerea de premier a PSD şi ALDE, acesta a afirmat: “Numele îl vom anunţa la momentul potrivit, dar în niciun caz, nu înainte de a merge la consultările de la Cotroceni”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că așteaptă PSD, PNL, USR, și UDMR la consultări, miercui, iar PMP și ALDE vor merge joi, pentru ca discuțiile să fie cât mai eficiente.