Home » Politică » Tăriceanu: între Constituţie şi Dumnezeu nu e nici preşedintele

Tăriceanu: între Constituţie şi Dumnezeu nu e nici preşedintele

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 13:47
Tăriceanu: între Constituţie şi Dumnezeu nu e nici preşedintele

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că umrează să discute cu Liviu Dragnea pe tema formării noului Guvern.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că se va întâlni cu liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce BEC va anunța repartizarea mandatelor, pentru a discuta despre formarea noului Guvern. Momentan nu se știe numele premierului, însă, legat de numirea lui Liviu Dragnea în această funcție, condamnat la închisoare cu executare pentru fraudarea referendumului din 2012, Tăriceanu a spus că ”între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele”, potrivit news.ro.

„Situaţia (n. red- PSD-ALDE) e foarte bună. O să avem discuţii cu cei de la PSD în care să armonizăm cele două programe, programul nostru de guvernare, programul lor de guvernare. Fiecare avem anumite chestiuni specifice, o anumită amprentă proprie şi sigur că varianta finală va trebui să fie rezultatul unor discuţii, al unor negocieri şi, probabil, şi al unor compromisuri”, a spus Tăriceanu.

El a spus că nu s-a întâlnit cu Liviu Dragnea șă că ei doar au vorbit la telefon şi  aşteaptă distribuţia finală a mandatelor pentru a face următorii paşi în negociere. Tăriceanu a spus şi că, până în acest moment, nu a avut discuţii cu şeful PSD despre numele viitorului premier.

Întrebat câte posturi şi-ar dori ALDE în noul Guvern, Tăriceanu a răspuns ironic: „Cât mai multe, aşa 80-90%”.

Tăriceanu a vorbit şi despre criteriul de integritate invocat de preşedintele Klaus Iohannis în numirea viitorului premier, reluând afirmaţia că aceasta este o problemă secundară Constituţiei.

„Constituţia e foarte clară şi mai presus de Constituţie nu există nimic. Între Constituţie şi Dumnezeu nu este nici preşedintele. Eu v-am spus atâta, că trebuie să înţelegeţi bine că nu există nimic altceva în plus faţă de Constituţie. Nu putem să luăm nimic altceva, decât poate voinţa lui Dumnezeu”, a spus el.