Home » Politică » Tăriceanu a fost reales președintele al Senatului

Tăriceanu a fost reales președintele al Senatului

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 17:11
Tăriceanu a fost reales președintele al Senatului

Călin Popescu- Tăriceanu a fost reales, cu 87 de voturi, șef al Senatului, acest fiind propunerea PSD și ALDE, dar și singur nominalizare.

Împotriva lui Tăriceanu au votat 40 dintre senatorii prezenţi. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar două voturi au fost declarate nule, scrie news.ro.

Co-preşedintele ALDE şi preşedinte al Senatului, Călin Popescu- Tăriceanu, a fost singura propunere pentru această funcție, după ce PNL, USR şi PMP au refuzat să facă vreo nominalizare, iar UDMR a anunţat că îl va susţine pe Tăriceanu.

Înainte de vot, liderul grupului senatorial al PSD, Şerban Nicolae a anunţat că social-democraţii îl propun pentru preşedinţia Senatului pe ”domnul senator Călin Constantin Anton Popescu- Tăriceanu”.

La rândul lor, liderii grupurilor senatoriale ale PNL, USR şi PMP au anunţat, în aplauzele social-democraţilor şi liberal-democraţilor, că nu au propuneri pentru funcţia de preşedinte al Senatului, singra variantă, în final, fiind Tăriceanu.

În schimb, liderul grupului UDMR, Cseke Attila, a anunţat că maghiarii nu au o propunere, dar că îl vor susţine şi vota pe Tăriceanu.

Reamintim că Tăriceanu, președintele Senatului, este inculpat în dosarul retrocedărilor, în care deja a fost trimis în judecată din iulie 2016, fiind acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În dosarul retrocedărilor, apar și omul de afaceri Remus Truică, Prințul Paul al României, precum și un fost ofițer al serviciilor secrete israeliene, Tal Silbertsein, consultant politic pentru aproape 20 șefi de stat sau de guvern din lume, dar și din România (Traian Băsescu, Adrian Năstase, Călin Popescu- Tăriceanu).

În acest dosar, Călin Popescu- Tăriceanu este judecat în legătură cu retrocedarea Fermei Regale Băneasa și a pădurii Fundul Sacului din Snagov, afaceri ce ar fi prejudiciat statul român cu peste 145 de milioane de euro.

Conform DNA, Tăriceanu a făcut declarații neconforme cu realitatea în legătură cu aspecte importante din dosar, fapt ce a condus la îngreunarea sau chiar la împiedicarea soluționării penale a cazurilor altor inculpați din dosar.