Home » Politică » Traian Băsescu: fără dubii, Guvernul va fi PSD – ALDE

Traian Băsescu: fără dubii, Guvernul va fi PSD – ALDE

Sebastian Rotaru / 19.12.2016, 16:13
Traian Băsescu: fără dubii, Guvernul va fi PSD – ALDE

Președintele PMP, Traian Băsescu, a venit luni la Senat pentru a face formalităţile de preluare a mandatului de senator și a declarat că, fără dubii, Guvernul va fi PSD – ALDE.

Prezent luni după-amiază la Senat, Traian Băsescu  a venit pentru a-și prelua mandatul de senator și a glumit în stilu-i caracteristic cu jurnaliştii cărora le-a reproşat că îl tratează cu maliţiozitate încă din prima sa zi de mandat. Acesta a mai spus că, fără dubii, Guvernul va fi unul PSD – ALDE și că legile ar trebui dezbătute în plen, articol cu articol, informează news.ro.

Până să facă declaraţii, liderul PMP, Traian Băsescu, a discutat atât cu jurnaliştii cât şi cu staff-ul Senatului.

”Cum e prima zi la Senat?”, l-au întrebat jurnaliștii.

”Cu răceală, încă nu mi-a trecut răceala”, a răspuns Băsescu, dialogul continuând cu jurnaliştii care l-au întrebat dacă se va comporta cu răceală şi cu Călin Popescu- Tăriceanu.

”Maliţioasă din prima mea zi de Senat”, a replicat scurt Băsescu.

El a precizat, referitor la majoritatea care va da premierul, că aceasta va fi fără dubii PSD – ALDE, arătând că orice discuţie cu privire la un prim-ministru venit din zona de dreapta ”este încheiată”.

Băsescu a comentat, de asemenea, felul în care se desfăşoară lucrurile în Parlament faţă de perioada în care el a fost deputat, respectiv 1992 – 1996 şi 1996 – 2000.

”N-aş putea spune că viaţa parlamentară era la fel de monotonă ca cea din ziua de azi. Îmi aduc aminte în cele două legislaturi, cât am fost în Camera Deputaţilor, se dezbăteau legile pe articole în plen şi erau dispute, dezbateri pe fiecare articol. Acum, înţeleg că e o zi în care nici nu ştiu ce votează, dar votează. Cu certitudine cred că legile ar trebui dezbătute în plen, şi nu într-o comisie şi să vii să votezi fără să ştii ce ai votat ”, a afirmat Traian Băsescu.

Totodată, Băsescu a afirmat că s-a gândit şi la prima iniţiativă legislativă a sa, pentru eliminarea taxei pe care cetăţenii Republicii Moldova o plătesc dacă vor să obţină cetăţenia română.

”Prima lege pe care aş depune-o este legea legată de anularea taxei pentru actele de cetăţenie pentru cetăţenii Republicii Moldova care cer cetăţenia română. Este inadmisibil să aibă o taxă de 550 de euro un amărât din Republica Moldova”, a spsus Băsescu şi, totodată, a exclus varianta de a fi lider de grup al PMP.