Home » Politică » Traian Băsescu: I-am spus lui Iohannis că sunt cel mai bun prim-ministru

Traian Băsescu: I-am spus lui Iohannis că sunt cel mai bun prim-ministru

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 18:11
Traian Băsescu: I-am spus lui Iohannis că sunt cel mai bun prim-ministru

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, după consultările cu Iohannis, că i-a propus președintelui să-l avanseze în funcția de prim-ministru.

Traian Băsescu a mai declarat, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, că formaţiunea sa vrea să fie parte a oricărei soluţii politice „anti-PSD”, fie la guvernare, fie în opoziţie, spune news.ro.

„Am avut o discuţie pe care nu o considerăm neapărtat o consultare în vederea formării Guvernului, ci o discuţie de tatonare. Am înţeleles foarte bine de ce preşedintele a dorit să facă această discuţie premergătoarea validării Parlamentului. În ceea ce ne priveşte, l-am informat pe domnul preşedinte că suntem şi facem parte şi vom face parte din orice soluţie politică anti-PSD, ori la guvernare, ori în opoziţie”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă susţine formarea unei coaliţii de dreapta, aşa cum a sugerat PNL, Băsescu a răspuns afirmativ.

„Dacă se va face, noi o vom susţine, şi, aşa cum am spus, sunt cel mai bun premier pe care îl poate avea dreapta”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă a prezentat această variantă şi la consultări, Băsescu a conformat: „Domnul preşedinte ştie. I-am spus că sunt cel mai bun premier”.

Traian Băsescu a precizat şi că PMP susţine aplicarea legii împotriva unui premier care este condamnat penal.

El amai psus că PMP vrea reducerea Parlamentului la 300 de parlamentari, revenirea la un vot direct pentru şefii de CJ şi revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Traian Băsescu a vorbit cu jurnaliştii la finalul consultărilor, mai bine de 15 minute, aproape la fel de mult cât a stat şi la discuţiile cu Klaus Iohannis. În faţa presei, liderul PMP a venit spunând că liderii formaţiunii „nu au nimic de declarat”.

„Nu vedeţi că-s pus pe glume?”, a continuat Băsescu, râzând. Jurnaliştii l-au rugat să coboare microfonul mai mult, pentru că nu se auzea suficient de bine: „Aşa, că-l aveam în frunte. Cine-a fost aşa înalt înaintea mea?”, a continuat Băsescu râzând.