Home » Politică » Ce spune Raluca Turcan despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Ce spune Raluca Turcan despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 13:53
Ce spune Raluca Turcan despre Sevil Shhaideh, posibil premier al României

Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că propunerea ca Sevil Shhaideh să devină premier al României arată „obsesia de control” a preşedintelui PSD.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că numirea Seviliei Shhaideh la funcția de premier al României arată „obsesia de control” a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, fiind o numire care aduce aminte de perioada guvernării Nastase, când Executivul era condus „prin interpuşi”, relatează news.ro.

„Arată obsesia de control a domnului Liviu Dragnea. Este o propunere care ne duce cu gândul la practici din timpul mandatului lui Adrian Năstase sau din momente politice când Guvernul era condus prin interpuşi. Este un semnal nefavorabil pentru mediul economic, pentru întreprinzători”, a afirmat Raluca Turcan.

Ea a mai spus că nu crede că românii „au votat ca premier să fie fina domnului Dragnea”. Turcan a spus și că PNL va rămâne în opoziţie şi va veghea asupra respectării legii de către actuala coaliţie PSD – ALDE.

„Indiferent de numărul de voturi pe care PSD le-a luat, respectarea legii trebuie să fie o prioritate. Din punct de vedere al Guvernului, bunăstarea cetăţenilor nu va putea fi obţinută cu actuala coaliţie. În Parlament vom urmări punerea în practică a programului de guvernare PSD – ALDE şi vom sancţiona, oferind soluţii alternative”, a conchis Turcan, la aflarea veștii despre posibilul premier al României.

Reamintim că Raluca Turcan este liderul interimar al PNL, până la Congresul din 2017, după ce, fostul lider, Alina Gorghiu, a demisionat din cauza rezultatelor slabe de la alegerile parlamentare din 2016.

Este membru fondator al Partidului Liberal Democrat (PLD). După unirea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, prin absorbția celui din urmă, ea a ocupat în noul partid format – PD-L – funcția de vicepreședinte.