Home » Politică » UDMR o sprijină pe viceprimarul Horvath, după ce DNA a început ancheta

UDMR o sprijină pe viceprimarul Horvath, după ce DNA a început ancheta

George Stanciu / 11.10.2016, 14:42
UDMR o sprijină pe viceprimarul Horvath, după ce DNA a început ancheta

UDMR și-a declarat consternarea față de decizia DNA de a începe acţiune penală împotriva Anei Horvath, viceprimarul Clujului, şi îşi declară susţinerea și încrederea pentru aceasta. Uniunea transmite că Horvath este un politician care, a activat în interesul comunităţii maghiare de-a lungul anilor, dovedind onestitate şi respect pentru lege.

”Uniunea Democrată Maghiară din România a aflat cu consternare faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o acţiune penală împotriva d-nei Horváth Anna, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Uniunea este solidară cu Anna Horváth şi îşi exprimă încrederea şi susţinerea faţă de viceprimarul Clujului, deoarece este vorba despre un politician care, timp de foarte mulţi ani, a activat în interesul comunităţii maghiare cu onestitate şi respect pentru litera legii”, transmite UDMR printr-un comunicat semnat de către Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii.

UDMR aşteaptă finalizarea anchetei începută de Direcția Națională Anticorupție şi are încredere fermă că rezultatul va demonstra nevinovăţia viceprimarului Clujului, relatează news.ro.

”Până atunci, însă, considerăm că prezumţia de nevinovăţie i se cuvine şi viceprimarului municipiului Cluj-Napoca. Totodată, considerăm că, într-un stat de drept, este de aşteptat ca în mass-media să nu fie promovate ipoteze care nu corespund realităţii. Astfel de practici încalcă principiile democraţiei”,se mai transmite în comunicat.

Procurorii DNA au percheziționat biroul viceprimarului de la Primăria Cluj-Napoca, dar și domiciliul viceprimarului Horvath Anna. Organele judiciare au mai făcut percheziții la sediul UDMR Cluj, la Direcţia de Urbanism a Primăriei, dar şi la locuinţele a doi consilieri ai viceprimarului. Horvath a fost audiată la DNA Cluj vreme de două ore, aceasta fiind inculpată într-un dosar ce vizează o serie de nereguli cu privire la finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale desfășurate în iunie 2016.

Marţi, DNA a transmis că Horváth Anna, a fost plasată sub control judiciar, fiind acuzată de trafic de influenţă. Aceasta este suspectată că a făcut o serie de demersuri față de avizarea unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese, actualul viceprimar dorind să obțină foloase pentru campania electorală.

Sursă imagine: www.cyd.ro