Home » Politică » UE nu vrea să impună sancțiuni Rusiei pentru acțiunile din Siria

UE nu vrea să impună sancțiuni Rusiei pentru acțiunile din Siria

George Stanciu / 17.10.2016, 14:04
UE nu vrea să impună sancțiuni Rusiei pentru acțiunile din Siria

Miniştrii de Externe ai celor 28 de state din Uniunea Europeană s-au reunit la Luxemburg pentru a dezbate asediul de la Alep, în Siria. Aceștia nu iau în considerare ideea de sancțiuni orientate către Rusia, aliata regimului lui Bashar al-Assad, transmite Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene.

„Am văzut că acest lucru a fost mult evocat în presă, dar nu şi în reuniule noastre. În niciuna dintre ele, problema nu a fost ridicată nici măcar de un singur stat membru”, a afirmat Mogherini, sosită la reuniune.

Ea nu a exclus totuși posibilitatea de sancțiuni adresate regimului al-Assad, ce vin în continuarea celor deja impuse. „Există discuţii în acest sens, bineînţeles, este o posibilitate”, afirmă aceasta, citată de news.ro.

În cadrul reuniunii, ce se va concentra pe subiectul sirian, „vom examina toate opţiunile care vor permite să se exercite o presiune şi mai puternică asupra regimului lui Bashar al-Assad, dar şi asupra aliaţilor săi”, afirmă Jean-Marc Ayrault, Ministrul de Externe francez.

Mogherini a discutat din nou despre soluționarea politică a conflictului, dar și despre permiterea accesului unor convoaie umanitare.

Când vine vorba de eventuale sancțiuni ce ar putea fi impuse față de Rusia, aflată deja în vizorul UE pentru că se implică intens în estul Ucrainei și pentru că a anexat Crimeea în 2014, „nu vom ajunge la un consens, nu este un moment bun, ar fi contraproductiv”, a ținut să afirme Jean Asselborn, șeful diplomației din Luxemburg.

John Kerry a afirmat duminică, la Londra, unde a avut loc o reuniune a statelor ce sunt de partea opoziției din Siria, că se comit „crime împotriva umanităţii” prin atacuri aeriene ce au ca țintă cartierele din Alep controlate de insurgenți.

El a avertizat că se iau în considerare „măsuri suplimentare” față de „regimul şi de cei care-l susţin”.

Sursă imagine: www.nationalinterest.org