Home » Politică » Voicu: Cioloș este o opțiune bună pentru continuarea mandatului, cu sprijinul PNL

Voicu: Cioloș este o opțiune bună pentru continuarea mandatului, cu sprijinul PNL

George Stanciu / 29.09.2016, 13:42
Voicu: Cioloș este o opțiune bună pentru continuarea mandatului, cu sprijinul PNL

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a afirmat, joi, că Dacian Cioloș ”este o opţiune foarte bună pentru continuarea mandatului de prim-ministru, sprijinit de PNL” dar și cu participarea liberalilor la guvernare.

”Din punctul meu de vedere, Dacian Cioloş este o opţiune foarte bună pentru continuarea mandatului de prim-ministru, sprijinit de PNL şi cu participarea PNL la guvernare”, a transmis Mihai Voicu, liderul PNL Sector 1.

El a mai adăugat că Dacian Cioloş  și Partidul Național Liberal au destule puncte în comun, viziuni similare şi multe dintre acţiunile Guvernului sunt în concordanță cu ce susține partidul, Cioloș fiind astfel variantă foarte bună de pentru continuare, scrie news.ro.

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că, din punctul său de vedere, ar fi indicat ca Dacian Cioloş să lucreze în continuare la proiecte după parlamentare, dar că e necesar ca premierul să își declare fie adeziunea, fie cel puțin simpatia pentru partidul alături de care vrea să continue. Iohannis a subliniat din nou că, nu va nominaliza un premier independent.

Întrebat dacă are în vedere apropiere a lui Dacian Cioloş de PNL, Iohannis a răspuns că asta este ”o întrebare la care Cioloş va trebui să răspundă în perioada următoare, fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte”.

”Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare”, a continuat Iohannis.

Premierul Dacian Cioloş a transmis, în 31 august, la TVR, că nu va intra într vreun partid politic, dar că nici nu va crea o formaţiune politică şi nici nu va candida la alegeri, dar că şi-a încurajat membrii cabinetului ce vor să facă politică să devină implicați, pentru a continua proiectele ce au începute deja, dar nu a vrut să să facă vreun comentariu cu privire la ideea ca el să fie numit din nou premier.

Sursă imagine: www.rador.ro.