Home » Meteo » Prognoza meteo 1 – 29 noiembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Anunțul făcut de ANM

Prognoza meteo 1 – 29 noiembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Anunțul făcut de ANM

Cojocaru Cristian / 30.10.2021, 15:27
Prognoza meteo 1 – 29 noiembrie 2021. Cum va fi vremea în România. Anunțul făcut de ANM

Meteorologii au venit  cu prognoza meteo pentru luna noiembrie. Află cum va fi vremea în penultima lună a anului, în fiecare săptămână a acesteia.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Meteorologii ANM prognozează că țara va fi împărțită în două anotimpuri: în vest primăvară, iar zonele de sud și est, în toamnă. Potrivit acestora, ultimele zile ale lunii octombrie vor fi unele destul de călduroase în comparație cu media pentru această perioadă, astfel că vom întâlni temperaturi cuprinse între 14 și 20 de grade Celsius.

Deși în zilele care urmează, temperatura aerului va cunoaște o ușoară scădere, în continure acestea se vor menține în normalul acestei perioade. Astfel, termometrele vor indical valori maxime cuprinse în intervalul 11 – 17 grade Celsius. Ultima lună a toamnei va debuta cu valori mai crescute în comparație cu cele specifice perioadei, iar în cea de-a doua parte a săptămânii vom avea temperaturi cuprinse între 20-22 grade Celsius. Nivelul de precipitații va fi unul excedentar în această primă săptămână a lunii noiembrie, cu precădere în jumătatea vestică.

Începutul lunii noiembrie va fi unul destul de capricios, iar acest lucru pentur că în vestul și nord-vestul țării, temperaturile sunt destul de ridicate, ajungând chiar și la valori de 20 de grade Celsius, în timp ce în estul și sudul țării, toamna este prezentă. Meteorologii au făcut publică prognoza pentru toate cele patru săptămâni ale lunii noiembrie, astfel că vei putea să afli cum va fi vremea în funcție de perioada lunii.

prognoza meteo noiembrie
Luna noiembrie va fi una blanda din punct de vedere al temperaturilor

Prognoza meteo pentru perioada 1 – 8 noiembrie 2021

În prima săptămână a lunii, valorile din termometre vor fi mai crescute în comparație cu cele normale ale acestei perioade, în majoritatea teritoriului. În regiunile estice și sud-estice vor fi simțite abateri termice pozitive mai accentuate. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi unul excedentar în jumătatea vestică a țării și cu precădere în rediunile sud-vestice, în timp ce în restul teritoriului, valorile vor fi aproapiate de cele normale acestui interval.

Prognoza meteo pentru perioada 8 – 15 noiembrie 2021

În cea de-a doua săptămână din luna noiembrie, temperatura medie a anului va scădea ușor prezentând valori similare cu cele pentru această săptămână. Sunt șanse ca în regiunea nord-estică, acestea să fie ușor ridicate față de normalul acestei perioade. Cantatea de precipitații va fi una normală pentru această perioadă, în toate regiunile țării.

Prognoza meteo pentru perioada 15 – 22 noiembrie 2021 

Cea de-a treia săptămână din ultima lună de toamnă va veni cu temperaturi medii care se vor situa ușor peste cele normale acestui interval de timp, în majoritatea regiunilor teritoriului. Regimul pluviometric se va situa în jurul normalului pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, fără a cunoaște un nivel excedentar.

Prognoza meteo pentru perioada 22 -29 noiembrie 2021

Ultima săptămână a lunii noiembrie va aduce în termometre valori termice ușor crescute peste nivelul mediu al acestei perioade, în cea mai mare parte a țării și cu precădere în zonele montane. Cantitatea de precipitații pentru intervalul menționat este estimată a fi una în general deficitară, mai ales în zonele de munte, iar în Capitală, șansele de averse vor fi mai crescute în prima săptămână a lunii decembrie.