Home » Meteo » Prognoza meteo 17 mai – 14 iunie 2021. Vremea în România. Când vin de fapt temperaturile de vară

Prognoza meteo 17 mai – 14 iunie 2021. Vremea în România. Când vin de fapt temperaturile de vară

Manolică Anca / 14.05.2021, 16:25
Prognoza meteo 17 mai – 14 iunie 2021. Vremea în România. Când vin de fapt temperaturile de vară

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru intervalul 17 mai – 14 iunie 2021. Săptămâna viitoare temperaturile vor înregistra o scădere față de valorile obișnuite pentru data din calendar și va ploua în aproape toată țara. Iată cum arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 17 mai – 14 iunie 2021

În săptămâna ce urmează temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă și va ploua în aproape toată țara. Vremea se va schimba, însă, din 24 mai, când se va mai încălzi, iar precipitațiile vor fi mai puține. Dar hai să vedem cum arată prognoza meteo 17 mai – 14 iunie 2021 pe intervale.

În săptămâna 17 – 24 mai valorile termice vor fi în general mai scăzute decât cele normale pentru data din calendar, cu precădere în regiunile intracarpatice, acolo unde abaterea termică negativă va fi mai pronunțată. Ploile vor fi excedentare în regiunile intracarpatice și în zonele montane aferente, la fel și în extremitatea de est a țării, în timp ce în restul țării se vor menține la un nivel specific acestei perioade.

În intervalul 24 – 31 mai, temperatura medie a aerului va înregistra valori apropiate de normalul acestei perioade, în toate regiunile. Cantitatea de precipitații va fi local deficitară în regiunile centrale, montane, sudice și sud-estice, iar în rest se vor menține la un nivel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 17 mai - 14 iunie 2021
Prognoza meteo 17 mai – 14 iunie 2021

Vremea se încălzeşte şi nu mai plouă

În săptămâna 31 mai – 7 iunie, temperaturile medii ale aerului se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în zona de vest, nord-vestic și local în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din calendar.

În intervalul 7 iunie – 14 iunie, mediile valorilor termice vor fi situate în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat va fi în general deficitar pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea în weekend-ul 15-16 mai 2021

Prognoza meteo sâmbătă, 15 mai: temperaturile vor marca o creștere evidentă, astfel că se va ajunge la valori de 26 – 28 de grade în bună parte din țară, cu excepția Crișanei, Banatului, Maramureșului și Transilvaniei, regiuni unde nu se vor înregistra mai mult de 22 – 24 de grade. În zonele montane se vor atinge 17 – 18 grade, cu 10 – 12 grade pe creste. Precipitațiile vor fi prezente doar în Crișana, în nordul Moldovei, în Maramureș și zoele montane, regiuni unde se pot acumula 5 – 7 l/mp.

Prognoza meteo duminică, 16 mai: va fi o zi de vară autentică pe tot teritoriul țării, cu temperaturi maxime de 25 – 27 de grade. În zonele montane se vor atinge 17 – 19 grade, cu 11 – 13 grade pe creste. Precipitațiile vor fi prezente în Banat, Maramureș, Crișana, Transilvania, zonele montane, dar și prin Oltenia, vestul Munteniei, unde se pot acumula și 5 – 7 l/mp.

Săptămâna ce urmează  va aduce cantități de precipitații spre 25 – 30 de l/mp prin regiunile montane, prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei (cu posibile cantități de 50 – 60 l/mp în Apuseni și nordul Maramureșului) în timp ce în restul țării nu se vor strânge decât 5 – 10 l/mp.