Home » Meteo » Prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022. Cum va fi vremea în România. Când se încălzește

Prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022. Cum va fi vremea în România. Când se încălzește

Alexandru Cazacu / 28.02.2022, 17:22
Prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022. Cum va fi vremea în România. Când se încălzește

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022. Află în continuare cum va fi vremea în țara noastră, în următoarele două săptămâni. Se pare că valorile termice vor fi mai scăzute în aproape toată România, la începutul intervalului. În primele zile ale lui martie, în unele zone din țară temperaturile minime pot ajunge chiar și la -10 grade Celsius.

Prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii martie

Specialiștii ANM ne-au adus estimările meteorologice pentru intervalul 28 februarie – 13 martie 2022. Conform meteorologilor, luna martie debutează cu temperaturi modeste, când minimele pot ajunge chiar și la -10 grade Celsius în partea de est a Transilvaniei. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării, puteți afla în continuarea articolului curent.

Meteo 28 februarie – 13 martie 2022 – Banat

Vremea se va menține rece până pe 8 martie, cu temperaturi ce se vor situa sub mediile multianuale specifice pentru acest interval. În această regiune se vor înregistra minime de -4…-2 grade. Însă valorile termice maxime vor crește ușor, de la 6 grade Celsius în primele zile, până la 8 grade.

În cea de-a doua săptămână de prognoză se întrevede o încălzire treptată a vremii, când maximele vor ajunge la o medie de 13…14 grade, iar minimele se situa în jurul valorii de 0 grade. Precipitațiile slabe își vor face apariția trecător la începutul intervalului, însă probabilitate va fi mai ridicată și după data de 6 martie.

Vremea în Crișana

Până de Ziua Femeii temperaturile, mai ales cele din timpul nopții se vor situa sub cele specifice acestei perioade din an și vor ajunge la -5…-3 grade. Valorile termice maxime estimate pentru acest interval vor oscila între 5 și 8 grade Celsius, însă spre mijlocul lui martie vremea se va încălzi ușor, când vom avea în medie 10-12 grade. Trecător își vor face apariția precipitațiile slabe, însă după 6 martie probabilitatea va fi relativ ridicată.

Prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022 – Transilvania

Aproape pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză vremea se va menține rece. Maximele la nivelul regiunii vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, până pe 8 martie. Ulterior, vremea se va încălzi ușor, iar valorile termice se vor situa între 8-9 grade Celsius. În schimb, minimele termice vor fi de -5…-7 grade, însă vor fi și perioade mai reci, când în estul Transilvaniei temperaturile vor ajunge chiar și la -10 grade. Temporar vor apărea precipitații, însă slabe cantitativ. Atât în perioada 1 – 3 martie, cât și după 7 martie, probabilitate de precipitații va fi mai ridicată.

Cum va fi vremea în Maramureș în perioada 28 februarie – 13 martie

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vremea va fi rece, iară până pe 8 martie temperaturile maxime vor fi de 4…6 grade Celsius. Ulterior va urma o încălzire treptată a vremii și se va ajunge în medie la 8…10 grade Celsius. Minimele din timpul nopților se vor situa între -6 și -4 grade, însă spre mijlocul lui martie vor fi mai ridicate. Precipitații slabe cantitativ pot apărea temporar, însă probabilitatea va fi mai ridicată după 7 martie.

Meteo 28 februarie – 13 martie 2022 – Moldova

Vremea va fi destul de rece la începutul lunii martie, când valorile termice maxime vor scădea până la 0 grade Celsius. Ulterior, până pe 9 martie vremea se va încălzi ușor, însă temperaturile nu vor depăși 3…5 grade Celsius. După această perioadă va avea loc din nou o creștere a temperaturii, iar spre mijlocul lunii martie vom avea în jur de 10 grade.

Pe tot parcursul celor două săptămâni, nopțile vor fi reci, când media minimelor se va situa între -4 și -2 grade. Cu toate acestea, în intervalul 6 – 10 martie, minimele pot ajunge chiar și la -6 grade Celsius. Temporar se vor semnala precipitații, însă acestea vor fi slabe cantitativ. O probabilitatea mai ridicată de precipitații va fi între 28 februarie și 2 martie, dar și după data de 7 martie.

Prognoza meteo 28 februarie - 13 martie 2022. Cum va fi vremea în primele două săptămâni din martie
Prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022. Cum va fi vremea în primele două săptămâni din martie

Dobrogea

În primele trei zile, media maximelor va fi de 2 grade, iar vântul va amplifica senzația de frig. Însă ulterior temperaturile din timpul zilei vor fi puțin mai ridicate, iar până pe 9 martie mediile se vor situa între 4 și 6 grade.

Spre mijlocul lunii martie, vremea se va încălzi treptat, urmând să se înregistreze maxime de 8…10 grade. Minimele vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, iar valori mai scăzute sunt estimate în intervalul 6 – 10 martie.

Precipitații se vor semnala la începutul celor două săptămâni de prognoză, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul zilelor, precipitații vor fi posibile numai trecător și pe arii restrânse, însă probabilitatea va fi mai mare după 7 martie.

 Vremea în Muntenia

Și în Muntenia primele trei zile vor fi caracterizate de temperaturi scăzute, când media valorilor termice va ajunge la 2…4 grade. Apoi, până pe 9 martie, temperaturile vor ajunge la medii de 6…8 grade. Spre mijlocul lunii martire, vremea se va încălzi treptat și se va ajunge la maxime de 10 grade. Nopțile vor fi reci în majoritatea zilelor, cu minime în general de -4…-2 grade, iar cele mai scăzute vor fi posibile între 6 și 10 martie.

Precipitațiile își vor face apariția la începutul intervalului de prognoză, iar izolat ar putea cădea și cantități mai însemnate de apă. Abia după 7 martie, probabilitatea de precipitații va fi mai mare.

Oltenia

La nivelul acestei regiuni, în primele două zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime de circa 5 grade Celsius, însă apoi până spre 9 martie sunt estimate valori ușor mai ridicare, care pot ajunge până la 7…8 grade. Ulterior va urma o încălzire ușoară, iar spre sfârșitul lui martie se va ajunge la 11…12 grade.

Precipitații slabe cantitativ se vor semnala la începutul intervalului de prognoză, însă probabilitatea va fi mai mare pe 7 și 8 martie.

Prognoza meteo 28 februarie – 13 martie 2022 – Vremea la munte

La munte, vremea se va menține rece în prima jumătate a lunii martie, mai ales în timpul nopților. Astfel că, până pe 10 martie, temperaturile se vor situa în jurul a -6 și -2 grade. Ulterior va avea loc o încălzire ușoară a vremii, iar la finalul intervalului vor fi temperaturi pozitive de 1…2 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, însă probabilitatea va fi mai mare între 28 și 3 martie, dar și după data de 7 martie.