Home » Sănătate » Gheorghe Burnei: instanţa înlocuieşte arestul la domiciliu cu controlul judiciar

Gheorghe Burnei: instanţa înlocuieşte arestul la domiciliu cu controlul judiciar

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 16:26
Gheorghe Burnei: instanţa înlocuieşte arestul la domiciliu cu controlul judiciar

Curtea de Apel București a înlocuit, marți, măsura arestului la domiciliu în cazul medicului Gheorghe Burnei, cu controlul judiciar.

Totuși, decizia luată de Curte îi interzice lui Gheorghe Burnei să mai profeseze la Spitalul „Marie Curie” și să părăsească țara. Decizia este definitivă, anunță news.ro.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţia formulată de Gheorghe Burnei şi au dispus ca elsă fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de 15 fapte de luare de mită.

Instanţa a dispus ca, în perioada controlului judiciar, Gheorghe Burnei să nu își exercite profesia și să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă de Copii “Marie Curie”.

Gheorghe Burnei are interdicţie să părăsească ţara şi este obligat să se prezinte la Poliţia Sectorului 4 în zilele stabilite prin programul de supraveghere. De asemenea, Burnei este obligat să meargă la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi la instanţă ori de câte ori este chemat, dar şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut pe 10 decembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru 15 fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins, în 11 decembrie, arestarea preventivă a lui Burnei, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu.

Anchetatorii au cerut arestarea preventivă a lui Burnei pentru că medicul, “prin activitatea defectuoasă pe care o exercită, prezintă un pericol concret pentru starea de sănătate sau chiar pentru viaţa pacienţilor săi minori”, după ce anchetatorii au aflat că acesta pretindea pentru serviciile sale medicale, sume cuprinse între 50 de lei și 1.350 de euro.

Anchetatorii mai spun că medicul Gheorghe Burnei îi obliga pe părinți să cumpere proteze pentru copiii lor de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese.