Home » Sport » Adrian Mutu: Dinamoviștii vor protesta față de greșelile de arbitraj

Adrian Mutu: Dinamoviștii vor protesta față de greșelile de arbitraj

George Stanciu / 31.10.2016, 16:02
Adrian Mutu: Dinamoviștii vor protesta față de greșelile de arbitraj

Adrian Mutu, managerul general al clubului FC Dinamo, este nemulțumit de greșelile de arbitraj efectuate împotriva echipei pregătite de Ioan Andone şi a transmis că jucătorii vor avea banderole negre sau vor intra cu întârziere pe teren la următoarele meciuri, în semn de protest.

“Nu ne e teamă că am putea pierde play-off-ul, dar ne gândim la această perioadă, deşi se vede o schimbare în atitudine şi în jocul nostru în ultimele două meciuri. Perioada asta însă nu s-a terminat şi în plus mai sunt şi nişte greşeli de arbitraj incredibile şi nu e în regulă. Noi suntem foarte supăraţi pe arbitraj şi pe ceea ce se întâmplă. E a şasea oară când Dinamo este dezavantajată din cauza greşelilor de arbitraj. Nu mă refer la un arbitru sau la altul, pe Balaj îl cunosc bine, dar acum a greşit grav. Eu am spus că primul a fost gol, dar acasă mi-am dat seama că nu a fost. Nu a fost rău intenţionat, dar m-am uitat de şapte ori, din toate unghiurile şi nu a intrat mingea. Suntem foarte supăraţi, vrem să protestăm, probabil vom întârzia când vom intra pe teren sau vom purta banderole negre la mână. «A murit arbitrajul în România» sau ceva de genul ăsta. Aşa ceva nu se mai poate”, a susținut Adrian Mutu, în cadrul unei conferințe de presă susținută luni.

Adrian Mutu a luat legătura cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, pentru a-i solicita să ia măsuri după greșelile făcute de arbitri: ”I-am transmis domnului Burleanu încă de ieri la telefon, că am vrea să vedem că se iau nişte măsuri. Nu cred că anumite persoane care conduc arbitrajul ar trebui să fie acolo. Şi dacă sunt acolo ar trebui judecate, analizate şi penalizate pentru ceea ce se întâmplă. Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca această situaţie să apară şi în presa internaţională, să se vadă ce se întâmplă în arbitrajul românesc şi vom apela şi la UEFA. Vrem un arbitraj corect. Eu cred că domnul Burleanu ar trebui să ia măsuri, să se uite mai bine atât la domnul Deaconu, cât şi la celălalt (n.r. – preşedintele CCA, Kyros Vassaras). Nu e normal ca un om să nu stea în România şi să nu ştie ce să întâmplă. Cu două puncte în plus eram pe locul patru, stăteam mai bine, eram mai încrezători. Domnul Burleanu a zis că nu se aştepta ca Balaj să greşească aşa, deşi e şi tuşierul de vină. A spus că o să ia măsuri. Aşteptăm să avem un arbitraj corect pentru că aşa nu se mai poate”, a mai transmis managerul FC Dinamo în cadrul conferinței.

În timpul meciului cu Astra Giurgiu, din etapa a XIV-a a Ligii I, arbitrul Cristian Balaj a acordat o lovitură de la 11 metri împotriva echipei Dinamo în ultimul minut de prelungiri, din care campioana a egalat aducând scorul la 2-2. Acesta mai validase un gol al oaspeților, cu toate că nu a fost clar dacă mingea a intrat cu totul în poartă.

Oficialul dinamovist afirmă că este deranjat de situația în care se află echipa, dar şi de locul din clasament, afrmând însă că este încrezător în abilitățile antrenorului Ioan Andone: “Eu sunt supărat pe situaţia echipei şi pe locul din clasament. Eu sper ca antrenorul să aibă puterea să facă echipa să depăşească această situaţie până la iarnă, pentru că aşa e normal. E normal să fie o oarecare presiune. Toţi antrenorii care sunt la echipe mari au o anumită presiune, dar noi credem în antrenorul nostru şi sperăm să aibă rezultatele pe care ni le dorim”, citează news.ro.

Adrian Mutu a comentat și decizia atacantului Ciprian Marica de a se retrage din activitatea sportivă, managerul dinamovist afirmând că îi urează succes acestuia la alegerile pentru președinția FRF, la care Marica vrea să candideze.

“Marica a avut ani buni la echipa naţională, sper să fie OK, pentru că am auzit că are unele probleme de sănătate. E păcat pentru că eu cred că mai putea să joace dacă nu avea aceste probleme de sănătate. Ar fi interesant în organigrama lui Dinamo, dar la ultimul timp l-am văzut mai mult la meciurile Stelei. El are alte lucruri în cap, vrea să candideze la preşedinţia federaţiei, îi urez succes”, a concluzionat Adrian Mutu.